21:22 / 24.08.2019.

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

DL: Perković druga u Parizu, Mihaljeviću šesto mjesto

Sandra Perković (Sanjin Strukić/PIXSELL)

Sandra Perković (Sanjin Strukić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Do kraja natjecanja Dijamantne lige, Sandru Perković još očekuje nastup na finalu u Zürichu u četvrtak.
Najbolja hrvatska atletičarka, dvostruka olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković zauzela je drugo mjesto na mitingu Dijamantne lige u Parizu s rezultatom od 65,01 metara, a 1,90 m bolji hitac ostvarila je pobjednica Kubanka Denia Caballero.

Perković je loše otvorila natjecanje, u prve dvije serije imala je dva neispravna hica da bi u trećoj seriji bacila 64,65 m, stigla na drugo mjesto i osigurala tri dodatne serije. Njezin najbolji hitac večeri stigao je u šestoj seriji, ali ni tih 65,01 m nije ugrozilo pobjedu Caballero.

Rezultat Perković iz Pariza je 3,57 m slabiji od njezina najboljeg rezultata sezone koji je postavila prije dva tjedna na Europskom ekipom prvenstvu u Varaždinu. Treće je mjesto sa 64,60 m zauzela je Kineskinja Bin Feng.

Do kraja natjecanja Dijamante lige Perković još očekuje nastup na finalu u Zürichu u četvrtak, a do Svjetskog prvenstva u Dohi (27. rujna - 6. listopada) nastupit će još u Zagrebu 3. rujna te na dvoboju Europe i SAD-a u Minsku (9-10. rujna).

Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
U Parizu je nastupio i Filip Mihaljević koji je zauzeo šesto mjesto u bacanju kugle s hicem od 21,22 metara, dok je pobijedio Novozelanđanin Tomas Walsh s novim rekordom mitinga od 22,44 metara.

Mihaljević je svoj najbolji hitac ostvario u posljednjoj, šestoj seriji kojim je skočio s osme na šestu poziciju nadmašivši za dva centimetra sedmog Poljaka Konrada Bukowieckog i osmog Luksemburžanina Boba Bertemesa.

Rezultat hrvatskog reprezentativca ostvaren u Parizu za 62 je centimetra slabiji od njegova hrvatskog rekorda koji je postavio prije tri mjeseca u Slovenskoj Bistrici.

Walsh je imao sjajnu seriju hitaca, čak je četiri puta prebacio dosadašnji rekord mitinga od 22 metra koji je postavio prošle godine, a najdalje je bacio u prvoj seriji kada je kugla sletjela na 22,44 m. Drugo je mjesto zauzeo Amerikanac Joe Kovacs s 22,11 m, a treće Brazilac Darlan Romani s 21,56 m.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!