20:24 / 06.09.2019.

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

DL: Perković druga na završnici u Bruxellesu

Sandra Perković (REUTERS/Francois Lenoir)

Sandra Perković (REUTERS/Francois Lenoir)

Foto: - / REUTERS

Sandra Perković zauzela je drugo mjesto na finalu Dijamantne lige u Bruxellesu, dok je Ana Šimić završila na diobi osmog mjesta.
Kubanka Yaimé Perez ponovno je bila kobna za aktualnu olimpijsku pobjednicu, svjetsku i europsku prvakinju Sandru Perković na finalu atletske Dijamantne lige u Bruxellesu.

Perez je osvojila prvo mjesto hicem od 68,27 metara, dok je Perković bila druga sa 66 m. I prošle godine u finalu Dijamantne lige slavila je Yaimé Perez, iako je Sandra Perković tada došla u Bruxelles neporažena.

Yaimé Perez već je u prvoj seriji preuzela vodstvo hicem od 65,95 metara, dok je hitac Sandre Perković završio u zaštitnoj mreži. U drugoj seriji Perković je bacila 65,48 m kojim je došla na drugo mjesto, koje je držala do kraja. Kubanka je u četvrtoj seriji još više učvrstila vodstvo hicem od 67,24 m. U  poslljednoj seriji Perković je bacila 66 metara, što je značilo da je Perez drugi puta uzastopce osvojila dijamant, a to je proslavila najboljim hicem natjecanja od 68,27 metara.

Sandra Perković je u Bruxellesu imala tri ispravna hica, a prije tri dana na Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu pobijedila je hicem od 67,78 metara.  Njen najbolji rezultat ove godine je iz kolovoza kada je na natjecanju Europskog ekipnog prvenstva druge lige u Varaždinu bacila 68,68 metara.

Treće mjesto osvojila je Njemica Kristin Pudenz (63,73 m), koja je na Hanžeku bila druga, dok je Kubanka Denia Caballero natjecanje završila na četvrtom mjestu (63,53 m).

Na finalu Dijamantne lige nastupila je i Ana Šimić u skoku u vis. Natjecanje je završila na diobi osmog mjesta sa Šveđankom Erikom Kinsey i preskočenih 185 cm.

Šimić je prve dvije visine, 180 i 185 cm preskočila iz prvog pokušaja, a 189 cm je bilo previsoko za našu skakačicu kojoj je osobni rekord 199 cm. Ove sezone može se pohvaliti s preskočenih 194 cm.

U skoku u vis slavila je ruska atletičarka Marija Lasitskene s preskočenih 199 cm. Nakon što je osigurala pobjedu, pokušala je preskočiti i 204 cm, no sva tri puta je bila neuspješna. Drugo mjesto osvojila je Ukrajinka Julija Levčenko sa 197 cm, a treće Belgijka Nafissatou Thiam sa 195 cm.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!