17:19 / 16.05.2018.

Autor: L.M./Hina

Dizačica utega Tea Šojat pozitivna na doping kontroli

Tea Šojat (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)

Tea Šojat (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) je u travnju primio obavijest o nepovoljnom laboratorijskom nalazu A uzorka urina dizačice utega Tee Šojat.
Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) je u travnju primio obavijest o nepovoljnom laboratorijskom nalazu A uzorka urina dizačice utega Tee Šojat kod koje je pronađen testosteron i metaboliti testosterona zbog čega je privremeno suspendirana. Dana 23. travnja 2018. Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) je primio obavijest o nepovoljnom laboratorijskom nalazu A uzorka urina sportašice Tee Šojat. U biološkom materijalu sportašice otkriveni su testosteron i metaboliti testosterona, kategorija S1. Egzogeni anabolički androgeni steroidi iz Popisa zabranjenih sredstava 2018., stoji u priopćenju HZTA. Testiranje je proveo HZTA izvan natjecanja, 22. veljače 2018. Kako se radi o mogućem kršenju odredbe 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (2.1 Prisustvo zabranjene tvari ili njezinih metabolita ili markera u sportaševu uzorku) HZTA je inicirao stegovni postupak. Sportašica u određenom vremenskom roku nije zatražila analizu B uzorka i određena joj je privremena suspenzija. Suspenzija ostaje na snazi do završene revizije nepovoljnog laboratorijskog nalaza ili do objave pisane odluke Stegovnog vijeća HZTA u skladu s odredbom 8.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping, dodaje se u šprioćenju HZTA.
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!