11:23 / 29.06.2020.

Autor: Dameo Ramić Kovačić/Hrvatski radio

"Divlji mladić" iz Slunja osvojio prvu hrvatsku olimpijsku medalju

Milan Neralić

Milan Neralić

Foto: - / -

Ovog je vikenda navršeno točno 120 godina od osvajanja prve hrvatske olimpijske medalje. Osvajač je bio "divlji mladić" iz Slunja.
Ovog je vikenda navršeno točno 120 godina od osvajanja prve hrvatske olimpijske medalje. Znate li kome pripada? Na Igrama u Parizu 1900. godine brončano odličje u mačevanju osvojio je Slunjanin Milan Neralić (1875. - 1918.), časnik austrijske vojske i učitelj mačevanja. - Milan Neralić slovio je za pomalo ''divljeg'' mladića, zbog čega nije mogao nastaviti školovanje, pa je kroz vojsku došao u doticaj s mačevanjem. Iako prvi tečaj nije položio, već su ga ocjenili zdepastim i neperspektivnim, bio je uporan, a ta ga je upornost i marljivost dovela do statusa jednog od najboljih mačevalaca svoga doba, kaže Sanjin Kovačić, nekadašnji izbornik naše reprezentacije i dugogodišnji trener mačevanja.
Više pročitajte na stranicama Drugog programa  Hrvatskog radija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!