19:36 / 11.01.2018.

Autor: HRT

Dino Sokolović deveti u veleslalomu u Kranjskoj Gori

Dino Sokolović (Igor Kralj/PIXSELL)

Dino Sokolović (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U veleslalomu Svjetskog kupa za osobe s invaliditetom u Kranjskoj Gori Dino Sokolović zauzeo je deveto mjesto, a Damir Mizdrak deseto.
Hrvatski paraolimpijac Dino Sokolović zauzeo je deveto mjesto u veleslalomu Svjetskog skijaškog kupa za osobe s invaliditetom u konkurenciji sjedećih skijaša u Kranjskoj Gori, a slavio je Norvežanin Jesper Pedersen.

Damir Mizdrak s vodičem Lukom Debeljakom u konkurenciji slabovidnih skijaša bio je deseti, dok je pobjedu odnio Slovak Marek Kubacka.

Staza je bila izuzetno teška. Bilo je dosta hupsera što je 'grdo' za sjedeće skijaše. No, mogu reći da sam zadovoljan svojom vožnjom. Kako veleslalom nisam vozio još od svoje ozljede, a bilo je to prije više od godinu dana, smatram da imam još prostora za napredak i da još nisam ostvario optimalnu formu za veleslalom, koji je brža disciplina od slaloma. Osjećam da mogu još bolje i da mi nedostaje veleslalomskih treninga. Iako sam zadovoljan rezultatom, to još mora biti bolje
, izjavio je Sokolović.

U Kranjskoj gori nadmeće se 79 skijašica i skijaša u sve tri kategorije iz više od 20 zemalja. U petak se vozi još jedna veleslalomska utrka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!