20:24 / 16.08.2018.

Autor: I.L.K./HRT/HPo

Dino Sinovčić europski prvak na 100 m leđno u kategoriji S6

-

-

Foto: - / -

Sinovčić je u Dublinu uvjerljivo slavio s vremenom 1:16.08.
Dino Sinovčić, član PK Cipla iz Splita, osvojio je zlatno odličje u kategoriji S6 u disciplini na 100 leđno na Europskom paraplivačkom prvenstvu.

Sinovčić je u Dublinu uvjerljivo slavio s vremenom 1:16.08. Srebro je pripalo Nijemcu Fabianu Bruneu s 1:21.80, a broncu je osvojio Ukrajinac Oleksandr Konarov s 1:22.21.

Presretan sam jer je ova medalja moj najveći uspjeh u karijeri. Nadao sam se medalji jer sam u Dublin stigao s najboljim rezultatom u Europi. Međutim, to sam morao i potvrditi u bazenu. Do sada se nisam nalazio u takvoj situaciji što je bio dodatan pritisak, ali sam se uspio koncentrirati i odlično odraditi utrku
, rekao je za Hinu 26-godišnji člana splitskog klupa PK Cipal.

Sinovčić je u finalu plivao dvije sekunde brže od rezultata koji je ostvario u kvalifikacijama u kojima je također bio najbrži.

U kvalifikacijama sam bio dosta sporiji, međutim nije bilo potrebno ići brže. Kontrolirao sam utrku i nisam se želio previše potrošiti za finale, dodao je.

Za Sinovčića je to druga medalja s europskih prvenstava nakon što je u Reykjaviku 2009. bio treći, a na posljednjim paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru peti.

Mladi Splićanin je korak do medalje bio i na 50 m leđno osvojivši u ponedjeljak četvrto mjesto. Bronca mu je pobjegla za 1.29 sekundi. Međutim, Dino je bio zadovoljan jer je isplivao novi osobni rekord 32.95.

To mi je bila dobra priprema za utrku na 100 metara. Mogu biti zadovoljan jer sam postavio novi osobni rekord, dodao je Sinovčić, student treće godine Kineziološkog fakulteta u Splitu.

Europsko prvenstvo u Dublinu okupilo je 400 plivača iz 37 zemalja. Hrvatske boje brane 11 plivačica i plivača.

-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!