15:17 / 28.07.2018.

Autor: Hina/B.S.LJ./HRT

Dina Levačić odustala tri kilometra nadomak splitske Rive

Dina Levačić, arhivska fotografija (foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)

Dina Levačić, arhivska fotografija (foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hrvatska plivačica Dina Levačić (22) nije uspjela preplivati 54 kilometra između Visa i Splita.
Hrvatska plivačica Dina Levačić (22) nije uspjela preplivati 54 kilometra između Visa i Splita. Odustala je tri kilometra nadomak cilja do splitske Rive zbog poteškoća s morskom strujom te je do Rive dovezena brodicom splitskog Pomorskog fakulteta.

Na Rivi ju je dočekalo mnoštvo obožavatelja, zapaljeno je i više baklji njoj u čast, a župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban predao joj je buket cvijeća.

S Dinom je razgovarala i naša Mirta Šurjak:"Malo sam razočarana, trebalo mi je još tri kilometra do cilja i skoro sam vidjela Rivu, dala sam sve od sebe, ali nažalost nije bilo sreće," rekla je Levačić novinarima na Rivi. Naglasila je kako "nije išlo" jer se nakon Brača plivajući prema splitskoj Rivi suočila s jakom morskom strujom.

"Bila sam fizički i psihički na rubu snaga, imala sam problema s disanjem radi soli i jednostavno nije išlo", kazala je.

Priznala je kako je iznenađena i počašćena dočekom koji joj je priređen na splitskoj Rivi, a njezina majka je otkrila kako je na njenu intervenciju Dina odustala od daljnjeg plivanja."Ja sam bila ta koja je presudila da Dina izađe iz vode, iako ona to ne želi reći, jer se više od dva sata borila s morskom strujom koju je pokušala izbjeći, ali koja je zaista bila jaka", rekla je Željana Levačić.

Dionicu Vis - Split do sada je uspio preplivati jedino Veljko Rogošić 1975. godine. Diana Levačić je rekla kako je to "mitska dionica," a na novinarski upit hoće li ponovno pokušati ostvariti taj pothvat, kratko je dodala: "O tom potom."

Prošle je godine Dina Levačić postala prva Hrvatica koja je preplivala La Manche.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!