14:01 / 12.08.2020.

Autor: I.L./Hina

Dina Levačić odustala pet kilometara od cilja

Dina Levačić (Miranda Cikotic/PIXSELL)

Dina Levačić (Miranda Cikotic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Cilj je bio Portpatrick u Škotskoj, a odustala je zbog izuzetno teških uvjeta.
Hrvatska plivačka maratonka Dina Levačić nije uspjela jučer u pokušaju preplivavanja Sjevernog kanala između Irske i Škotske, odustala je pet kilometara prije cilja zbog izuzetno teških uvjeta.

- Jučer sam krenula u preplivavanje Sjevernog kanala u 8 sati po britanskom vremenu, no na žalost nisam poljubila škotsko tlo. Nakon 11 sati plivanja i 38 km, pet km prije cilja, odluka posade je bila da je u interesu mog zdravlja da izađem, izjavila je 24-godišnja Splićanka napomenuvši da koliko god joj je teška ta odluka bila, ona je ispravna.

- Ponosna sam na sebe, plivala sam 11 sati, na temperaturi od 13, 14,5 stupnjeva, po valovima, protiv struja i izbjegavajući meduze. Dala sam sve od sebe tako da nemam za čim žaliti i zahvaljujem svima koji su mi podrška, dodala je napominjući kako se nada se da će iz ovog izaći jača te da uzdignute glave kreće dalje u realizaciju nekih novih snova.

Cilj je bio Portpatrick u Škotskoj, a Dina je već isplivala četiri od 'Sedam velikih' plivačkih maratona, La Manche, Catalinu, Molokai i Tsugaru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!