16:20 / 03.08.2020.

Autor: I.L./Hina

Dijamantna liga u Dohi pomaknuta na 25. rujna

Miting u Zürichu (Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann/File Photo)

Miting u Zürichu (Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann/File Photo)

Foto: - / REUTERS

Kalendar natjecanja u ovoj godini se neprestano mijenja.
Miting atletske Dijamantne lige koji je u Dohi originalno trebao biti održan u travnju, da bi zbog pandemije Covida-19 bio odgođen za 9. listopada, još je jednom pomaknut i bit će uprizoren 25. rujna, priopćili su iz Svjetske atletike.

Kalendar natjecanja u ovoj godini se neprestano mijenja kako se mijenja situacija sa širenjem novog koronavirusa pa iz krovne atletske organizacije poručuju da ni ovo ne mora biti posljednja promjena.

Natjecanje u Dijamantnoj ligi će započeti 14. kolovoza mitingom u Monte Carlu, a u kalendaru su, osim Dohe, još i Stockholm (23. kolovoza), Lausanne (2. rujna), Bruxelles (4. rujna), Rim ili Napulj (17. rujna) te još nepotvrđeni grad u Kini (17. listopada), ali taj je miting pod velikim upitnikom s obzirom na odluku kineske Vlade da se ove godine u njihovoj zemlji više ne održavaju međunarodna sportska natjecanja.

Otkazani su mitinzi u Gatesheadu, Parizu, Šangaju, Rabatu i Londonu, a Zürich je odustao od organizacije finala pa je stoga odlučeno da se ove godine neće zbrajati bodovi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!