Đerek u dva finala na Svjetskom kupu u Varni

27.05.2022.

18:12

Autor: A.M./Hina

Ana Đerek

Ana Đerek

Foto: Davor Javorović / PIXSELL

Hrvatska gimnastičarka Ana Đerek (GK Marjan) izborila je dva finala na Svjetskom kupu u Varni i u nedjelju će se boriti za medalje na gredi i tlu, dok je Christina Zwicker (ZTD Hrvatski sokol) druga rezerva za finale grede.

Ovo je samo nastavak odlično otvorenog turnira u Bugarskoj za našu reprezentaciju budući da su dan prije Tijana Korent (GK Nedelišće) na preskoku te Liam Rabić (ZTD) i Mateo Žugec (GK Vindija) na konju s hvataljkama također izborili finala.


Đerek je na svom prvom ovosezonskom međunarodnom turniru odmah zasjala i oba finala osigurala s trećom ocjenom kvalifikacija. Na gredi je bila treća sa 13,100 bodova u konkurenciji 31 vježbačice, a na parteru sa 13,050 među njih 25.


- Prezadovoljna sam današnjim danom i kbvalifikacijama iz više razloga. prvenstveno jer sam natjecala 2 sprave, ušla u oba finala i to s vrlo visokom pozicijom, s trećim ocjenama, na obje sprave sam dobila preko 13,000 bodova Drugi razlog je što prvi put na svjetskoj sceni pokazujem nove vježbe i to na obje sprave. I ne samo nove nego i teže nego prošlih godina i drago mi je da sam ih uspjela odraditi već iz prvog pokušaja. Finala su mi u nedjelju, bit će oba finala jako moćna, konkurencija je moćna i ne mogu reći da očekujem puno, ali naravno da ću dati svoj maksimum da to odradim kao danas. Cijela ova Varna mi je više priprema za naš Svjetski kup u Osijeku, Mediteranske igre i Europsko prvenstvo. Već samim time što vježbe idu uspješno u natjecateljskom dijelu, meni je bitnije od bilo kojeg plasmana trenutno, rekla je Ana Đerek nakon kvalifikacija.

Christina Zwicker druga je rezerva za finale grede nakon što je zauzela 10. mjesto s ocjenom 12,100. Na parteru je pak bila 23. (10,900) prilikom čega je ozlijedila zglob lijeve noge.


- Nije baš završilo za mene onako kako je planirano i očekivano. Na gredi sam napravila cijelu vježbu, međutim bilo je tu laganih klimanja i na kraju je rezultiralo 10. mjestom. Na parteru je vježba bila do samoga kraja jako dobra, ali na kraju se dogodila greška, pad i lagana ozljeda za koju se nadam da će što prije proći i da me neće smetati u daljnjem treniranju. Nadam se da ću se uspjeti spremiti za SK u Osijeku i Kopru i za Mediteranske igre. Uzeti ću ovo natjecanje samo kao jednu lekciju i odskočnu dasku za dalje. Ne kao nešto negativno, nego jednostavno - bilo i prošlo. Dići glavu, trenirati dalje i truditi se i raditi dalje, poručila je Zwicker.


U lov na medalje u subotu će prvog finalnog dana Korent, Rabić i Žugec, a onda dan kasnije dvostruka finalistica Đerek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!