20:37 / 30.09.2018.

Autor: I.L.K./HGS

Đerek na korak do medalje, Tkalčec peta, a Srbić šesti

Ana Đerek, Tin Srbić, Tijana Tkalčec

Ana Đerek, Tin Srbić, Tijana Tkalčec

Foto: - / -

Ani Đerek i Tinu Srbiću to je bila ujedno i posljednja provjera uoči Svjetskog prvenstva u Dohi.
U finalima Svjetskog gimnastičkog kupa u Parizu nastupili su Ana Đerek, Tijana Tkalčec i Tin Srbić, no nitko od njih nije uspio osvojiti odličja.

Najbolja hrvatska gimnastičarka Ana Đerek nakon polugodišnje pauze od natjecanja na drugom se Svjetskom kupu od povratka plasirala u dva finala. U današnjem je finalu partera ostala na korak do medalje osvojivši četvrto mjesto s ocjenom 12.800. U finalu grede bila je nešto slabija te natjecanje završila kao peta (12.100).

Prezadovoljna sam sama sobom. Odradila sam dvije stvarno jako dobre vježbe, ali eto, netko mora biti i četvrti, pa sam ovaj put to ja. I dva se dana zaredom natjecati je velika stvar. Parter sam uspjela odraditi bolje nego jučer. Publika i dvorana također su bili odlični. Stvarno jako lijepo iskustvo, rekla je Đerek.

Tijana Tkalčec je u finalu preskoka s ocjenom 13.200 osvojila još jedno peto mjesto. Ove sezone nastupila je na pet postaja Svjetskoga kupa te na svih pet ušla u finale. U svakom finalu Tijana je osvojila peto mjesto, a ni današnje u Parizu nije bilo iznimka.

Evo, opet peto mjesto. Mislim da mi je toga dosta za ovu sezonu, haha. Zadovoljna jesam, naravno. Nažalost, nisam ostala među prve tri na rang listi, pala sam na četvrto mjesto. Nije baš sve bilo super u drugom skoku, ali mogu reći da sam zadovoljnija nego jučer, a i ocjene su malo bolje, rekla je nakon nastupa Tijana.

Aktualni svjetski prvak na preči Tin Srbić u prvom je nastupu i prvom finalu nakon četveromjesečne pauze osvojio šesto mjesto (13.600).

Napravio sam jednu pogrešku do koje je sve bilo i bolje od očekivanog, i to je to. Da nisam pogriješio, ocjena bi bila jako visoka. S obzirom na formu, mogu reći da sam zadovoljan rezultatom, iskren je bio Tin.

Ani Đerek i Tinu Srbiću to je bila ujedno i posljednja provjera uoči Svjetskog prvenstva koje će se krajem listopada održati u Dohi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!