Debitant Benović rezerva za finale, Seligman podbacio

21.03.2018.

18:44

Autor: A.M./Hina

default error photo
Najmlađi član hrvatske gimnastičke reprezentacije Aurel Benović u debitantskom nastupu na Svjetskom kupu izborio je poziciju rezerve za finale.
Najmlađi član hrvatske seniorske gimnastičke reprezentacije, još uvijek junior, 17-godišnji Osječanin Aurel Benović, u svom debitantskom nastupu među velikim dečkima izborio je rezervno mjesto za finale partera na Svjetskom kupu koji je danas startao u Dohi.

Član GD Osijek-Žito u konkurenciji čak 42 parteraša među kojima je on nastupao posljednji cijelog prvog kvalifikacijskog dana, zauzeo je ukupno 11. mjesto sa 13,866 bodova što ga čini trećom rezervom za finale koje je na rasporedu u petak.

Benović je od sigurnog finala ostao udaljen tek 0,034 boda.

Aurel je odradio odličan posao. Za nekoga tko prvi put nastupa na Svjetskom kupu i još u ovako strašnoj konkurenciji, sjajno je što nije podlegao tome. Ovo je za njega veliki korak, svi u timu smo jako ponosni na njega i još jednom je pokazao kakav potencijal ima. Da je ovo odradio na bilo kojem drugom turniru Svjetskog kupa, a ne u ovakvoj rijetko viđenoj konkurenciji, bio bi uvjerljivo u finalu, komentirao je Vladimir Mađarević, Aurelov trener i predsjednik Tehničkog odbora sportske gimnastike HGS-a.

Hrvatska je danas imala dvojicu predstavnika u kvalifikacijama konja s hvataljkama, no obojica su ostala daleko od finala.

Robert Seligman zbog pada na trećem elementu u vježbi, flopu na hvataljci, zauzeo je 23. mjesto (12,666) u konkurenciji 40 konjaša, dok je Kristijan Vugrinski zbog pada u sredini vježbe (element Roth) završio kao 29. sa 12.300 bodova.

Drugog kvalifikacijskog dana u Aspire Academyu u lov na finale će u svom prvom ovosezonskom nastupu aktualni prvak svijeta na preči Tin Srbić, na istoj spravi natjecati će se i brončani od prije tri dana iz Bakua Anton Kovačević, dok će u ženskoj konkurenciji nastupiti pobjednica Bakua na parteru Ana Đerek koja će uz još jednu debitanticu Petru Furač nastupiti i na gredi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!