15:09 / 06.11.2019.

Autor: I.L.K./Hina

Davor Komar još ima izglede za plasman na POI 2020.

Ilustracija (Igor Soban/PIXSELL)

Ilustracija (Igor Soban/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Odlučit će konačne rang liste koje će biti objavljene krajem godine.
Hrvatski paraboćari Melisa Osmanović i Davor Komar nisu uspjeli na turniru Svjetskog kupa u portugalskom gradu Povoa de Varzim izboriti plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine ni u pojedinačnoj ni u konkurenciji parova.

Međutim, još postoji mogućnost da naš najbolji paraboćar Komar izbori plasman na POI nakon što krajem godine budu objavljene konačne rang liste temeljem kojih će se određivati putnici za Tokio.

Melisa Osmanović i Davor Komar su u pojedinačnoj konkurenciji u natjecanju po skupinama ostvarili po dvije pobjede i poraz zbog kojeg se nisu plasirali u četvrtfinale u koje je ušao samo pobjednik skupine.

Kako su u njihovim skupinama još po dvoje igrača imali dvije pobjede i poraz o pobjedniku je odlučivao međusobno skor, temeljem kojeg je Osmanović u svojoj skupini bila druga, a Komar treći, što je u ukupnom poretku Melisi donijelo deveto, a Davoru 14. mjesto.

U natjecanju parova Osmanović i Komar su porazom u prvoj utakmici protiv svjetskih i europskih prvaka i paraolimpijskih pobjednika iz Slovačke izgubili izglede za plasman u Tokio.

Nakon toga je naš par pobijedio suparnike iz Rusije i Velike Britanije, ali im je svaku nadu da bi mogli na ovom jakom turniru osvojiti neko odličje oduzeo pobjedom par iz Kanade koji je na kraju osvojio prvo mjesto dok su naši bili šesti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!