13:43 / 19.05.2021.

Autor: K.L./Hina

Davor Cipek izabran za glavnog tajnika Europske karate federacije

Davor Cipek

Davor Cipek

Foto: Josip Regovic / PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek u srijedu je na sastanku Izvršnog odbora Europske karate federacije (EKF), održanom u Poreču u sklopu Europskog prvenstva u karateu, izabran na mjesto glavnog tajnika EKF.

Uz njegov jučerašnji izbor u sastav novog izvršnog odbora ove krovne organizacije europskog karatea, današnji izbor na ovu zaista bitnu funkciju, još je jedno veliko priznanje hrvatskom karateu, ali i hrvatskom sportu općenito.

- Osjećam se prije svega ponosno, ali ne radi samog sebe, nego radi Hrvatskog karate saveza jedne velike obitelji i svih djelatnika u hrvatskom karate sportu. Prošle godine smo slavili pedeset godina postojanja i djelovanja. Mislim da je ovo najbolja čestitka, sad još samo netko od naših natjecatelja treba uzeti odličje da na najbolji mogući način zaokružimo ovu priču. Izborom na mjesto glavnog tajnika EKF, naplaćen je moj dugogodišnji rad u Hrvatskom karate savezu od 2001. godine, ali isto tako i rad svih članica saveza, rekao je Cipek.

Na 56. Europskom seniorskom prvenstvu u karateu, od 19. do 23. svibnja, sudjeluje 646 natjecatelja iz 47 država, a sportska dvorana Žatika u posebnom sportskom  ruhu, ali i uz epidemiološke mjere, spremno je dočekala sve sudionike.

Prvi dan prvenstva donosi natjecanje u katama i borbama, a nastupaju i najveće hrvatske uzdanice - trenutna U21 svjetska prvakinja Lucija Lesjak (u kategoriji +68kg) kojoj je ovo prvo seniorsko prvenstvo, svjetski prvak i pretendent na Olimpijske igre Ivan Kvesić (u kategoriji -84kg), njegov brat i trenutni brončani s posljednjeg Europskog prvenstva Anđelo Kvesić (u kategoriji +84kg) te Ana Lenard, najtrofejnija hrvatska karatistica s Europskih prvenstava (u kategoriji -61kg).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!