Damir Plantić završio nastup na Europskom prvenstvu

25.05.2022.

15:59

Autor: I.L./HRT/HBS

Damir Plantić

Damir Plantić

Foto: Jurica Galoic / Pixsell

Hrvatski prvak u lakoteškoj kategoriji do 86 kg Damir Plantić (32) u osmini finala Europskog prvenstva u Armeniji poražen je od Rusa koji nastupa za Srbiju Vladimira Mirončikova jednoglasnom sudačkom odlukom.

Naš najiskusniji reprezentativac, stariji brat Plantić odlično je otvorio meč, kontragardom zbunio Rusa Mirončikova i zadavao mu veliku glavobolju prednjim desnim direktima.


Efikasno ga je držao na distanci, šetao ga u prazno i kažnjavao preciznim direktima. Uvjerljivu prednost i dominaciju u prvoj rundi suci su bodovali samo sa 3:2 u korist Plantića.


U drugoj rundi iskusni Rus pronašao je ravnotežu, prolazio kroz Plantićevu distancu, a Damir je spuštao gard i sve teže održavao ritam i blokirao Mirončikova, osvajača bronce za Srbiju na lanjskom Svjetskom prvenstvu u Beogradu. Suci su drugu rundu bodovali jednoglasno u korist renomiranog Mirončikova.


U trećoj rundi Damir Plantić izvukao je sve što može, s nekoliko preciznih direkata zaustavio Mirončikova, a oba boksača su sve češće bili u klinču. Odluka sudaca otišla je u korist Mirončikova koji je postavljen za drugog nositelja lakoteške kategorije na Europskom prvenstvu.


Damir Plantić je drugi naš boksač nakon mladog Petra Cetinića koji se oprostio od nastupa na Europskom prvenstvu.


Mlađi brat Luka Plantić izborio je četvrtfinale, a treći član BK Salone, još jedan Sesvećanin Marko Zeljko (do 67 kg) i Delničanin iz BK Rijeke Matteo Komadina (do 63,5 kg) boksaju u četvrtak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!