Damir Burić dobio dvoranu koja nosi njegovo ime

27.02.2023.

20:10

Autor: Marko Percan/Dnevnik/HRT/I.L.

Damir Burić i učenik Dino Blažević

Damir Burić i učenik Dino Blažević

Foto: Dnevnik / HRT

Dok se u Zagrebu razmatra prijedlog da stadion, ulica ili neki trg ponese ime nedavno preminulog Miroslava Ćire Blaževića, donosimo primjer iz Pule gdje se sportskim legendama čast odaje već za života. 

Pulski gimnazijalci poštuju bogatu sportsku tradiciju svoga grada pa njihova dvorana nosi ime olimpijskog, svjetskog i europskog prvaka, legendarnog vaterpolista Damira Burića.

Bivši je učenik pulske gimnazije u kojoj je, kaže, proveo najljepše godine. Iz grada koji tada nije imao bazen, s reprezentacijom je osvojio sve što se osvojiti moglo - olimpijsko, svjetsko i europsko zlato.

No, posljednjih je godina Barakuda postala Hobotnica. Nadimak je to košarkaša Stoje čije je redove pojačao. Među učenicima gimnazije tako ima i onih koji s Damirom sada dijele svlačionicu. 


- To je neobično da se živućoj osobi dodijeli ime dvorane ali zapravo je poticaj mladim učenicima da slijede sportski put, a i ohrabrenje toj osobi da nastavi biti takva osoba i u daljnjem životu, rekao je ravnatelj Gimnazije Pula Nikola Vujačić.


Bravo za Damira i za pulsku gimnaziju koja je ove godine već izborila nastup na sedam državnih sportskih natjecanja. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!