12:48 / 10.07.2021.

Autor: I.L./HRT

Damir Bošnjak dobio pozivnicu za Tokio

Damir Bošnjak

Damir Bošnjak

Foto: Damir Spehar / PIXSELL

Bjelovarčanin Damir Bošnjak dobio je u subotu pozivnicu za nastup u parastreljaštvu na 16. paraolimpijskim igrama u Tokiju. Bošnjak je član SKOI Bjelovar, a natjecat će se u disciplinama P1 10 m zračni pištolj , P3 25 m malokalibarski pištolj i P4 50 m malokalibarski pištolj, objavio je Hrvatski paraolimpijski odbor.

- Izuzetno sam sretan i zahvalan na dobivenoj pozivnici za Paraolimpijske igre u Tokiju. Nastup na olimpijskim ili paraolimpijskim igrama želja je svakog sportaša. Ovo će mi biti četvrte Igre na kojima ću braniti hrvatske boje, nakon Atene 2004., Pekinga 2008. i Rija 2016., izjavio je Damir Bošnjak, a o svojim očekivanjima dodaje: - Trudit ću se opravdati ukazano mi povjerenje svojim kvalitetnim nastupom u nadi da ću barem ponoviti nastupe na Igrama u Ateni i Riju kada sam ušao u finala i osvajao sedma mjesta, dok sam u Pekingu bio deveti.

Bošnjak koji ima potkoljeničnu amputaciju noge, natječe se u parastreljaštvu 25 godina. On je i trener te međunarodni sudac po ISSF i IPC  kategoriji, a trenirao je i naše olimpijce Petra Goršu i Bojanu Đurković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!