10:45 / 01.09.2020.

Autor: A.M./Hina

Crouser i Kovacs dolaze u Zagreb po svjetski rekord

Ryan Crouser u Zagrebu 2016. godine (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Ryan Crouser u Zagrebu 2016. godine (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Na 6. Memorijalu Ivana Ivančića nastupit će olimpijski pobjednik Ryan Crouser i svjetski prvak Joe Kovacs, objavili su u utorak organizatori.
Na ovogodišnjem natjecanju u bacanju kugle, 6. Memorijalu Ivana Ivančića, koji će se održati 14. rujna pokraj gradskih fontana i Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, nastupit će olimpijski pobjednik Ryan Crouser i svjetski prvak Joe Kovacs, objavili su u utorak organizatori.
Crouser, olimpijski pobjednik i rekorder zagrebačkog mitinga, ove godine je već bacio kuglu 22.91m, a u subotu je na mitingu u Des Moinesu pobijedio sa 22.72, pri čemu je njegova kugla u svih šest pokušaja letjela preko 22 metra. Nema nikakve sumnje da će Crouser na svim mitinzima na kojime će nastupati do kraja sezone napadati svjetski rekord koji s 23.12 već 30 godina drži njegov sunarodnjak Randy Barnes.
Joe Kovacs je na lanjskoj konferenciji za novinare poručio organizatorima Hanžekovićevog memorijala da ove godine postave oznaku na bacalištu i na 23 metra, nakon čega je na Svjetskom prvenstvu u Dohi osvojio zlato hicem od 22.91, što je treći rezultat svih vremena u ovoj disciplini.
Osim Crousera i Kovacsa na startnoj listi 70. Hanžekovićevog memorijala su, između ostalih, i dvostruki svjetski prvak David Storl, Leonard Fabri koji je ove godine bacio kuglu 21.99 metara te Nick Ponzio i Payton Otterdahl, koji su trenutačno također među deset najboljih kuglaša na svjetskoj ljestvici.
Rekord zagrebačkog mitinga od 2016. drži Ryan Crouser sa 22.28 metara.
Hanžekovićev memorijal, najstarija sportska priredba u Hrvatskoj i jedan od najboljih atletskih mitinga na svijetu, svoje 70. izdanje dočekuje kao miting prestižne Continental Tour Gold serije, a održat će se 15. rujna na atletskom stadionu Sportskog parka Mladost na Savi.

Privremena startna lista bacanja kugle:

Ryan Crouser         SAD
Joe Kovac              SAD
David Storl             NJEM
Leonard Fabbri       ITA
Payton Otterdahl    SAD
Nick Ponzio            SAD
Tsanko Arnaudov   POR
Fransisko Belo       POR
Marcus Thomsen   NOR
Kemal Mešić          BIH

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!