CRO Race postao dijelom ProSeriesa

02.10.2022.

17:13

Autor: HRT/Hina

Biciklistička utrka CRO Race

Biciklistička utrka CRO Race

Foto: Kristina Stedul Fabac / PIXSELL

Utrka CRO Race od sljedeće će sezone biti dijelom ProSeries kategorije Međunarodnog biciklističkog saveza (UCI), objavili su organizatori po završetku ovogodišnjeg izdanja koje je okončano trijumfom Slovenca Mohoriča u Zagrebu.

CRO Race je dosada imala UCI-jevu kategoriju 2.1 te je stoga mogla dovesti najviše devet "WorldTour" momčadi, a i kao takva je ove godine privukla aktualnog pobjednika "Tour de Francea" Danca Jonasa Vingegaarda kao i pobjednika "Toura" iz 2018. te trećeg s ovogodišnje najveće svjetske utrke Velšanina Gerainta Thomasa


Unapređenjem u ProSeries kategoriju stigla na samo stepenicu ispod najviše "WorldTour" razine što znači mogućnost dovođenja još većeg broja vozača iz samog svjetskog vrha. 


- Ovogodišnji CRO Race bio je zaista sjajno sportsko događanje, od velikih imena profesionalnog biciklizma, čak šest 'WorldTour' timova do natjecatelja koji su osvajali najveće biciklističke utrke. I u ovom izdanju opet se pokazala fenomenalna dodatna vrijednost događanja, utrka je prošla kroz cijelu državu, prikazani su najljepši kadrovi i lokacije Hrvatske, a izvrsna medijska praćenost na svjetskoj razini i činjenica da je CRO Race bio prikazan u 190 zemalja razlog su za zadovoljstvo nas organizatora, ali i svih partnera i sponzora koji su podržali ovaj projekt. Naš trud i nastojanja da utrka iz godine u godinu bude bolja i jača u sportskom i organizacijskom smislu prepoznao je i UCI sretan sam što mogu objaviti kako je kategorizacija utrke unaprijeđena pa će tako CRO Race u razdoblju od 2023. do 2025. godine biti u kategoriji ProSeries. Potvrda je to kako je sve ono što smo do sada radili bilo profesionalno i sigurni smo kako će sljedeća izdanja biti još spektakularnija, izjavio je Vladimir Miholjević, direktor CRO Racea.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!