15:45 / 06.09.2021.

Autor: I.L./HRT/Hina

CRO Race, najljepša razglednica Hrvatske, opet na HRT-u

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Davor Javorovic / PIXSELL

Šesto izdanje međunarodne biciklističke utrke "CRO Race" održat će se od 28. rujna do 3. listopada ove godine, a nastupit će 20-ak profesionalnih momčadi iz Europe, Azije, Amerike i Australije, objavili su organizatori.

Nakon što je prošle godine utrka morala biti otkazana zbog pandemije koronavirusa, ove godine će se nastaviti tradicija započeta 2015., a kroz šest etapa pred natjecateljima će biti više od 1000 kilometara i to kroz 13 različitih županija. Uz neke već poznate destinacije, ove godine startove i ciljeve etapa ugostit će i novi gradovi.

Kao sve utrke od 2016. godine nadalje, i ovogodišnje izdanje započet će u Osijeku, a završiti u Zagrebu. Jedino je prvo izdanje krenulo iz Makarske.

- Uz vrhunska sportska uzbuđenja i zvučna biciklistička imena ovo je jedinstven projekt kojim promoviramo Hrvatsku u više od 190 zemalja svijeta. Ne čudi što utrku 'CRO Race' zovu najljepšom razglednicom Hrvatske jer mi cijelu našu zemlju tijekom tih šest dana prikazujemo iz zraka i pretvaramo u jedinstvenu sportsku arenu, izjavio je Vladimir Miholjević, bivši hrvatski biciklist i direktor tvrtke Top Sport Events koja je uspješno organizirala svih prethodnih pet izdanja utrke kroz Hrvatsku.

Kao i dosadašnjih godina, utrku će svakodnevno prenositi Hrvatska radiotelevizija, izravan prijenos bit će emitiran i na Eurosportu, a zahvaljujući suradnji s tvrtkom A.S.O. televizijski signal emitirat će se na šest kontinenata, Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji.

- Zahvaljujem svim državnim institucijama, županijama i gradovima te partnerima i sponzorima što su jednako kao i mi motivirani da svijetu pokažemo kako smo spremni ugostiti manifestaciju na ovako visokoj natjecateljskoj razini te da smo zemlja koja stremi sportskim uspjesima i može zadiviti cijeli svijet svojim prirodnim ljepotama i baštinom, dodao je Miholjević.

Kako utrka ima visoki rang 2.1 u kalendaru Međunarodnog biciklističkog saveza, ovogodišnja lista momčadi koje dolaze u Hrvatsku je impresivna. Tako će se na startu naći četiri "World Tour" ekipe Jumbo Visma, Bike Exchange, Israel Start-Up Nation i Bahrain Victorious.

Kao i 2019., i ove godine će se održati Kids CRO Race, utrku za djecu na virtualnim trenažerima koja će i ove godine krasiti utrku. Projekt će se provesti u suradnji sa školama, a ukupni pobjednik bit će proglašen na glavnoj pozornici u Zagrebu 3. listopada. Takvom vrstom događanja, ističu iz organizacije, želi se potaknuti mlađe generacije na sport i rekreaciju.

RASPORED ETAPA:

28. rujna, 1. etapa: Osijek - Varaždin (237km)

29. rujna, 2. etapa: Slunj - Otočac (187km)

30. rujna, 3. etapa: Primošten - Makarska (167km)

1. listopada, 4. etapa: Zadar - Crikvenica (197km)

2. listopada, 5. etapa: Rabac/Labin - Opatija (137.5km)

3. listopada, 6. etapa: Samobor - Zagreb (156.5km)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!