CRO Melges 24 Cup za vikend u Trogiru

05.05.2023.

11:25

Autor: A.M./Hina

Regata "Melges 24" u Ičićima 1. travnja 2023.

Regata "Melges 24" u Ičićima 1. travnja 2023.

Foto: Nel Pavletić / PIXSELL

Nakon Dubrovnika, Splita, Opatije, Biograda, Zadra i Rovinja, Trogir je sedmi grad u Hrvatskoj u kojem će u sklopu CRO Melges 24 Cupa jedriti najbolji hrvatski jedriličari.

Regatna premijera u "gradu majstora" uvrštena je program 5. izdanja Outdoor Festivala, a 17 prijavljenih posada, od čega 16 iz Hrvatske i jedna iz Češke, 6. i 7. svibnja uživati će u jednom od najljepših gradova na Jadranu.


Regate CRO Melges 24 Cupa uvijek privlače vrhunske jedriličare, a iznimka nije ni Trogir CRO Melges 24 Cup Outdoor Festival s flotom koja uključuje mnoge bivše olimpijce, sudionike America's Cupa i vrhunske jedriličare s brojnih hrvatskih i svjetskih regata. Među njima je i domaća posada Mataran 24, aktualni europski prvak u Melgesu 24 u Corinthian diviziji, čiji kormilar Ante Botica najavljuje sjajnu jedriličarsku predstavu u Trogiru.


- Melgesi će biti vezani ispred Kamerlenga, tako da će svi moći uživati u lijepom pogledu na brodove. Ovim potezom željeli smo jedrenje u ovom lijepoj klasi približiti ljudima. Hrvatska flota Melgesa 24 spada među najbrojnije na svijetu i to treba pokazati, smatra zlatni trogirski kormilar Botica koji će naslov iz Genove imati priliku braniti iduće godine na Europskom prvenstvu za klasu Melges 24 u Splitu.


Druga trogirska posada Makako 24 sastavljena je od iskusnih jedriličara iz JK Trogir među kojima je i Tudor Bilić, dvostruki svjetski doprvak i europski prvak u klasi Zvijezda s Tončijem Stipanovićem.


- Želio sam se kao jedriličar uključiti u ovu zdravu priču s Melgesima. Regata u mom Trogiru se ne propušta. Za kormilom je Marko Matić, moj nekadašnji partner iz klase 49er, a u posadi ćemo imati najmlađeg člana na cijeloj regati – devetogodišnjeg Jadrana iz klase Optimist, najavio je Bilić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!