Čovjek s jednim zadatkom - vrhunske sportaše učiniti savršenima

07.01.2021.

18:13

Autor: Mirna Zidarić/Sport/Dnevnik/M.Š./HRT

default error photo
O tjelesnoj pripremi vaterpolista brine se kondicijski trener Pero Kuterovac.
O tjelesnoj pripremi vaterpolista brine se kondicijski trener Pero Kuterovac. Njemu je cilj  omoći vrhunskim sportašima da dostignu najbolju moguću pripremljenost i da formu drže na što višoj razini. Potvrda kvalitete njegova rada, brojne su medalje, ali i državna nagrada "Franjo Bučar".

Dok u Zagrebu odrađuje trening s vaterpolskom reprezentacijom, Pero Kuterovac pomno je isplanirao što i kako treba odraditi tenisač Borna Gojo u Dubaiju, ali i Bojan Bogdanović u Americi, dok je veslač Damir Martin već s prvim zrakama sunca odradio svoje zadaće.

- Moj posao je generalno napraviti najbolji mogući alat od njihova tijela, brinuti se o zdravlju, prevenciji/ u biti radim ono što volim i to što radim je moj život i moj hobi tako da mogu reći da sam sretan čovjek, kaže kondicijski trener Pero Kuterovac.

Sretna je bila i cijela Hrvatska koja se s pravom divila našim brončanim rukometašicama koje su na Europskom prvenstvu bile iznimno rastrčane.

- Meni je lako s njima jer radim s Lokomotivom četiri godine i nije to rad od dva tjedna, nego rad od četiri godine.

U optimalnu formu ovih dana mora dovesti reprezentaciju vaterpolista jer valja izboriti nastup na Olimpijskim igrama.

- Nadam se da ćemo imati kontinuitet koji je dovoljan da ih dovedem na nivo performansa da budu savršeni.

A gotovo savršeni šut imao je Bojan Bogdanović prije nego što je morao na operaciju šuterske ruke, te se polako vraća u željenu formu.

- Fantastično sam zadovoljan jer smo uspjeli odraditi noge koje su bile deficitarne, ušao je u sezonu, svakodnevno se čujemo, sad će tu biti oscilacije koje će biti vezane uz boli, jedan dan ga više boli, jedan dan manje i to se osjeti na šutu.

Kondicijska priprema osnova je u svim sportskim dostignućima, a koliko je dobar u onome što radi Kuterovac je dokazao i na igrama u Riju gdje su njegovi sportaši iz tri različita sporta osvajali medalje, a i on je svoju i to državnu s likom Franje Bučara zaslužio iako zbog koronavirusa svečana dodjela nije održana.

- Nagrada kao nagrada, došla je tu je memorirana, sutra krećete iz početka... rez bavimo se poslom gdje se ponovno morate dokazivati i dokazivati...

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!