15:58 / 10.04.2020.

Autor: A.M./Hina

Coe se nada spasu dijela sezone: Još ima nade za "Hanžek"

Predsjednik IAAF-a Sebastian Coe (Foto:  REUTERS/Eric Gaillard/File Photo)

Predsjednik IAAF-a Sebastian Coe (Foto: REUTERS/Eric Gaillard/File Photo)

Foto: - / REUTERS

Predsjednik Međunarodne atletske federacije Sebastian Coe nada se da će se spasiti barem dio atletske sezone na otvorenom.
Predsjednik Međunarodne atletske federacije Sebastian Coe nada se da će se spasiti barem dio atletske sezone na otvorenom, te da bi u razdoblju od kolovoza do listopada mogli biti održani atletski mitinzi. - Stanje sa pandemijom koronavirusa razlikuje se od zemlje do zemlje. Ako bude moguće, želimo od kolovoza do listopada imati atletske mitinge koji bi natjecateljima pružili sliku u kakvoj su formi nakon što je sezona prekinuta zbog koronavirusa. Također, to bi pomoglo atletičarima i nacionalnim savezima da počnu planirati aktivnosti za sljedeću godinu, kada nas očekuju OI u Tokiju, kazao je u petak Sebastian Coe.
To znači da još uvijek ima nade da se 15. rujna u Zagrebu održi jubilarno 70. izdanje Hanžekovićevog memorijala, koji je jedan od najdugovječnijih atletskih mitinga u svijetu.
 Zbog koronavirusa odgođena su brojna atletska natjecanja, uklučujući i mitinge Dijamantne lige u Dohi, Šangaju, Stockholmu, Napulju i Rabatu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!