09:45 / 25.03.2020.

Autor: A.M./Hina

Coe: Moguće prebacivanje SP-a u atletici na 2022. godinu

Predsjednik IAAF-a Sebastian Coe (Foto: REUTERS/Eric Gaillard/File Photo)

Predsjednik IAAF-a Sebastian Coe (Foto: REUTERS/Eric Gaillard/File Photo)

Foto: - / REUTERS

Predsjednik IAAF-a Sebastian Coe je izjavio da bi svjetsko atletsko prvenstvo, koje se sljedeće godine trebalo održati u Eugeneu, moglo biti prebačeno na 2022.
Predsjednik Međunarodne atletske federacije (IAAF) Sebastian Coe je izjavio da bi svjetsko atletsko prvenstvo, koje se sljedeće godine trebalo održati u Eugeneu, moglo biti prebačeno na 2022. kao posljedica odgode Olimpijskih igara za godinu dana.
-  Već smo u pregovorima s organizacijskim odborom u Oregonu o promjeni datuma pa čak razgovaramo o mogućem prebacivanju na 2022. zbog vremena potrebnog za Olimpijske igre sljedeće godine, izjavio je Coe za Sky Sports.
- Svi moramo biti fleksibilni, živimo u nesigurnim vremenima i o ovome ćemo morati dosta razmišljati, kazao je Coe.
Bilo kakva odluka o datumima mora pričekati odluku Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) o točnom datumu kada će se održati pomaknute OI u Tokiju.
MOO je u utorak objavio da se OI odgađaju za godInu dana i to najkasnije do ljeta 2021.
Prebacivanje svjetskog atletskog prvenstva na 2022. moglo bi odgovarati Eugeneu  s obzirom da je taj grad domaćin američkih atletskih kvalifikacija za OI koje će sasvim sigurno biti prebačene na 2021. i organizacija oba sportska događaja u istoj godini moglo bi biti veliki izazov za resurse ovog grada u Oregonu u kojem živi oko 170,000 stanovnika.
Coe, koji je predsjedao organizacijskim odborom za OI u Londonu 2012., naglasio je da je odluka o odgodi Igara u Tokiju jedina ispravna, ali da će sada veliki izazov predstavljati sređivanje kalendara sportskih natjecanja.
- Svijet je u stvarno teškoj i opasnoj situaciji. Sport se ne razlikuje od drugih i odluka MOO-a i Tokija je apsolutno jedina ispravna, kazao je osvajač olimpijskih zlatnih medalja na 1.500 m s OI 1980. i 1984. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!