16:25 / 30.07.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

Članica MOO-a Grabar-Kitarović u posjetu HOO-u

Foto: HOO

Foto: HOO

Foto: - / -

Donedavnu hrvatsku predsjednicu, a sada visoku olimpijsku dužnosnicu Kolindu Grabar-Kitarović, ugostio je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.
Na poziv predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatka Mateše, središnje prostorije nacionalne olimpijske udruge u Zagrebu posjetila je novoizabrana članica Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Kolinda Grabar-Kitarović.

S funkcioniranjem HOO-a i njegovim odnosima s MOO-om, donedavnu hrvatsku predsjednicu, a sada visoku olimpijsku dužnosnicu, upoznali su pomoćnici glavnog tajnika HOO-a za pojedine resore - Biserka Vrbek (pravni poslovi), Robert Gojević (nacionalni sportski savezi), Damir Šegota (Olimpijski program) i Ranko Ćetković (marketing).

Prvu žensku članicu MOO-a iz Hrvatske najviše su zanimali zajednički projekti koje HOO ostvaruje u suradnji s MOO-om, a Mateša je obećao da će stručne službe HOO-a prirediti pisane materijale iz kojih se vidi konkretna suradnja s MOO-om, ponajviše s njegovim fondom Olimpijskom solidarnosti.

U razgovoru olimpijskih dužnosnika posebno su apostrofirani međunarodni dometi HOO-ovih komisija, poput one za rodnu ravnopravnost u sportu ili nedavno utemeljene Komisije za dual-karijeru u sportu, te Hrvatskog fair play odbora koji trajnu misiju promoviranja korektnosti u sportu proširuje i na svakodnevni život.

U premijernom posjetu HOO-u članica MOO-a Kolinda Grabar-Kitarović boravila je u društvu Tomislava Družaka, državnog tajnika za sport u Ministarstvu turizma i sporta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!