City se oglasio o navodnom kršenju financijskih pravila

06.02.2023.

14:18

Autor: K.L./HRT

Stadion Manchester Cityja

Stadion Manchester Cityja

Foto: Carl Recine / REUTERS

Manchester City oglasio se priopćenjem nakon što je Premier liga uputila klub na neovisnu komisiju koja će ispitati moguća kršenja financijskih pravila.

Prema Premier ligi, branitelji naslova prekršili su pravila lige koja zahtijevaju pružanje "točnih financijskih informacija koje daju istinit i pošten prikaz financijskog položaja kluba", a odnose se na sve prihode (uključujući i prihode od sponzorstva), detalje o plaćama i naknadama za trenere i igrače, zatim na poštivanje propisa UEFA-e, profitabilnost i održivost.


- Manchester City iznenađen je objavljivanjem ovih navodnih kršenja pravila Premier lige, posebno s obzirom na opsežan angažman i veliku količinu detaljnih materijala koje je EPL dobio. Klub pozdravlja preispitivanje čitave situacije od strane neovisne komisije, kako bi nepristrano razmotrila cijeli skup nepobitnih dokaza koji idu nama u korist. Stoga se veselimo što će se ovo pitanje okončati jednom zauvijek, stoji u priopćenju kluba. 

Komisija bi trebala ispitati financijsko poslovanje kluba između sezona 2009./10. i 2017./18.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!