Chicago postavlja krov na Soldier Field

26.07.2022.

10:02

Autor: K.L./Hina

Kaciga Chicago Bearsa

Kaciga Chicago Bearsa

Foto: Jeff Bukowski / Shutterstock.com

U nastojanju da zadrže NFL momčad Chicago Bearse uz obalu jezera Michigan, grad Chicago je najavio 2.2 milijarde dolara vrijedno preuređenje stadiona Soldier Field.

Gradonačelnica Chicaga Lori Lightfoot otkrila je planove da se Soldier Field pretvori u stadion s krovom kako bi se modernizirao sadašnji dom Bearsa, te nogometnog kluba Chicago Fire koji igra u Major League Soccera.

- Moramo ulagati u Soldier Field. Ovaj stadion mora biti cjelogodišnja destinacija, rekla je Lightfoot istaknuvši kako bi se dio novaca namaknuo prodajom prava na ime stadiona.

- Moramo poboljšati iskustvo navijača. I to je upravo ono što nam je cilj, dodala je.

Posljednjih se godina nagađa kako bi se Bearsi mogli preseliti na novi stadion u predgrađu Chicaga, Arlington Heights na mjestu nekadašnje trkaće staze Arlington Park koja je zatvorena 2021. i planirana za preuređenje.

Bearsi su u rujnu prošle godine potpisali kupoprodajni ugovor o kupnji nekretnine za 200 milijuna dolara, a u ožujku su angažirali arhitektonsku tvrtku da izradi planove stadiona.

Najam Bearsa na Soldier Fieldu traje do 2033. godine, no 2026. imaju priliku raskinuti ugovor, međutim morali bi platiti 84 milijuna dolara kazne, izvijestio je Chicago Tribune.

"Medvjedi" igraju na Soldier Fieldu od 1971. nakon što su se tamo preselili s Wrigley Fielda.

Soldier Field ima kapacitet od 61.500 gledatelja, što ga čini najmanjim stadionom u NFL-u.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!