Cherono i Ross suspendirani

16.07.2022.

18:52

Autor: HRT/Hina

Randolph Ross

Randolph Ross

Foto: /Lucy Nicholson / REUTERS

Kenijski maratonac Lawrence Cherono i američki trkač na 400 metara Randolph Ross privremeno su suspendirani od strane Atletske jedinice za integritet (AIU) i zabranjen im je nastup na Svjetskom prvenstvu u Eugeneu.

AIU je objavio kako je Cheron bio pozitivan na trimetazidin, tvar koja se od 2022. godine nalazi na popisu zabranjenih tvari Svjetske antidopinške agencije kao metabolički modulator.


Pobjednik maratona u Bostonu i Chicagu 2019., dao je svoj uzorak tijekom testa izvan natjecanja 23. svibnja i obaviješten je o nepovoljnom nalazu kada je stigao u Eugene u četvrtak.


AIU je dodao da je Ross, koji je bio dio štafete Sjedinjenih Država 4x400 metara koja je osvojila zlato na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju, suspendiran zbog svog ponašanja tijekom istrage o potencijalnom kršenju boravišta.


- Došlo je do neuspješnog pokušaja AIU-a da testira Rossa 18. lipnja, a istraga o ovom pitanju je zaključena kada je s njim razgovarao AIU u Eugeneu 14. srpnja, rekao je AIU.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!