17:48 / 09.10.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

Četverac u polufinalu EP-a, Damir Martin nije uspio

Damir Martin (Marin Tironi/PIXSELL)

Damir Martin (Marin Tironi/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hrvatski četverac polufinale je izborio drugim mjestom u svojoj skupini repesaža.
Hrvatski veslački četverac u sastavu Marko Ukropina, Anton i Patrik Lončarić te Ivan Piton plasirao se kroz repesaž u polufinale Europskog prvenstva u Poznanju, dok to isto nije uspjelo Damiru Martinu u konkurenciji samaca.

Naš je četverac u svojoj skupini repesaža zauzeo drugo mjesto s vremenom od 6:04.10 minuta, 2.48 sekundi iza prvih Nizozemaca.

Polufinalne utrke četveraca na programu su u sbotu od 11.30 sati.

Martin je u svojoj skupini repesaža završio na posljednjem, petom mjestu s vremenom 7:10.69 minuta, što je za 6.72 sekundi slabije od rezultata koji je ostvario u jutarnjim kvalifikacijama kada je bio drugi u skupini iza iza Bugarina Kristiana Vasileva, koji se kao pobjednik skupine jedini izravno plasirao u polufinale.

Nažalost, olimpijski doprvak iz Rio de Janeira i dvostruki europski prvak u ovoj disciplini, iz Poznanja 2015. i Brandenburga 2016., očito nije imao snage za dvije kvalitetne utrke u jednom danu.

Luka Radonić nije izborio polufinale u konkurenciji lakih samaca, nakon posljednjeg mjesta u skupini završio je kao posljednji i u svojoj skupini repesaža.

Ranije u petak su braća Valent i Martin Sinković osigurali nastup u polufinalu dvojca prvim mjestom u svojoj kvalifikacijskoj skupini s vremenom 6:32.92. Oni će svoj polufinalni nastup imati u subotu od 9.58 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!