16:01 / 03.01.2021.

Autor: I.L./Hina

Četiri skakaonice: Stochu pobjeda u Innsbrucku i ukupno vodstvo

Foto: REUTERS/Lisi Niesner

Foto: REUTERS/Lisi Niesner

Foto: - / REUTERS

Za 12 bodova je nadmašio drugoplasiranog Slovenca Anžea Lanišeka.
Poljski skakač Kamil Stoch pobjednik je trećeg natjecanja novogodišnje turneje "Četiri skakaonice" održanog u nedjelju na 130-metarskoj skakaonici u austrijskom Innsbrucku, gdje je za 12 bodova nadmašio drugoplasiranog Slovenca Anžea Lanišeka.

Stoch je u prvoj seriji imao samo 0.7 bodova prednosti pred Lanišekom, koji je Poljaka dočekao i kao vodeći u drugoj seriji. Tada je pobjednik Novogodišnje turneje iz 2018. ostvario najbolji skok dana, doskočio na 130 metara te osim svoje druge pobjede na Bergiselu i ukupno 37. u natjecanjima Svjetskog kupa, ostvario i lijepu bodovnu prednost u ukupnom redoslijedu turneje koja će biti završena 6. siječnja natjecanjem u Bischofshofenu.

Uspjeh Poljaka upotpunio je Dawid Kubacki, pobjednik iz Garmisch-Partenkirchena, koji je u Innsbrucku osvojio treće mjesto i nalazi se na drugom mjestu u ukupnom redoslijedu.

Innsbruck je bio koban za vodeći dvojac u redoslijedu turneje nakon prva dva natjecanja, Norvežanina Halvora Egnera Graneruda i Nijemca Karla Geigera. Granerud je na Bergiselu bio tek 15., a Geiger mjesto iza njega. Dijelila ih je jedna desetinka, ali su za Stochom zaostali za više od 27 bodova.

U redoslijedu turneje "Četiri skakaonice" vodeći Stoch ima 809,9 bodova, a drugoplasirani Kubacki zaostaje za 15,2 boda. Granerud je pao na treće mjesto s 20,6 bodova zaostatka, a Geiger je četvrti s 24,7 bodova manje od vodećeg.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Granerud vodi sa 746 bodova, a Nijemac Markus Eisenbichler je drugi s 584. Kamil Stoch je treći s 408 bodova. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!