Četiri hrvatska predstavnika na IJF Mastersu u Izraelu

19.12.2022.

14:11

Autor: HJS/HRT

Barbara Matić

Barbara Matić

Foto: Gabi JUAN / EJU

Jeruzalem je domaćin završnog turnira iz IJF World Judo Tour serije, IJF Mastersa. To je prestižni turnir koji pobjedniku donosi čak 1800 bodova na Svjetskoj rang ljestvici i održava se u Izraelu od 20. do 22. prosinca. Koliko je ovaj turnir bitan, govori činjenica da je prijavljeno 12 od 14 mogućih natjecatelja koji su broj jedan na rang ljestvici u svojoj kategoriji.

Ovi sportaši su rangirani kao najbolji na svijetu, stoga ima mjesta samo za 36 natjecatelja iz svake kategorije, a iz Hrvatske se za pozivnicu završnog turnira godine izborilo četvero natjecatelja. Dok se u Zagrebu slavio još jedan veliki trijumf brončanih nogometaša, prema Jeruzalemu su se uputili Iva Oberan (-63 kg), Barbara Matić (-70 kg), Lara Cvjetko (-70 kg) i Zlatko Kumrić (-100 kg).


- Pa iskreno IJF Masters mi je nekako prekasno, inače to uvijek bude nekih desetak dana ranije. Sad mi je sve nekako u božićnom duhu, nismo toliko radili judo kao inače. Trenutno nam je fokus više na bazične pripreme i fizičku pripremu jer se potrebno pripremiti za nadolazeću 2023. godine. Ne mogu reći da sam 100 posto spremna, ali odradit ćemo i to, o završnom turniru prokomentirala je dvostruka svjetska prvakinja Barbara Matić.


- Plan je da prođe bez bilo kakvih ozljeda da se mogu čim bolje spremiti za iduću godinu. Naravno borba po borba, da rezultat bude što bolji, tu smo sada Lara i ja, svaki bod, svaka pobjeda mi znači pa ne mogu ići najopuštenije, naravno dati ću sve od sebe, dodala je Matić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!