16:34 / 12.03.2022.

Autor: A.M./Hina

Cernogoraz srebrni u Nikoziji

Giovanni Cernogoraz

Giovanni Cernogoraz

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Hrvatski strijelac Giovanni Cernogoraz osvojio je srebrnu medalju u trapu na natjecanju Svjetskog kupa u Nikoziji na Cipru.

Cernogoraz, olimpijski pobjednik u ovoj disciplini iz Londona 2012. godine, u finalu je imao 29 pogodaka, dva manje od zlatnog Turčina Oguzhana Tuzuna. Brončani Kuvajćanin Talal Alrashidi natjecanje u finalu je završio sa 20 pogodaka iz 25 meta, a u finalu je još nastupio i Australac James Willett, koji je otpao nakon 15 meta nakon kojih je imao 12 pogodaka.


Cernogoraz je bio odličan u kvalifikacijama u kojima je sa 119 pogodaka zauzeo drugo mjesto da bi u svojoj polufinalnoj skupini imao 22 pogotka, kao i Australac Willett te se plasirao među četiri najbolja.


Odličan je u Nikoziji bio i Anton Glasnović, koji se sa 118 pogodaka u kvalifikacijama plasirao u polufinale, no tamo je zaustavljen nakon što je pogodio 11 od prvih 15 meta.


Josip Glasnović, zlatni u ovoj disciplini iz Rio de Janeira 2016., zauzeo je 22. mjesto sa 115 pgodaka u kvalifikacijama, dok je Kristijan Kancelar sa 108 pogodaka završio kao 69. 

Nastupili su još: Francesco Ravalico 19.mjesto, Josip Glasnović 22. mjesto, Kristijan Kancelar 69.mjesto, te Natali Banko (žene) 44.mjesto.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!