21:37 / 21.08.2018.

Autor: I.L.K./HRT/HPO

Černi osvojio srebro, Vučiću bronca s EP-a u atletici

-

-

Foto: - / -

Černi, koji je član OTOS Grubišno Polje, je osvojio srebro s rezultatom 10.10 metara što je njegov novi osobni rekord.
Hrvatski paraolimpijac Deni Černi (25) osvojio je srebrnu medalju u bacanju kugle na Europskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u Berlinu. Miljenko Vučić, također u bacanju kugle, okitio se broncom.

Černi, koji je član OTOS Grubišno Polje, osvojio je srebro s rezultatom 10.10 metara, što je njegov novi osobni rekord. Dosadašnji rekord popravio je za 23 centimetara.

Černi je već u prvoj seriji prebacio osobni rekord bacivši kuglu 10.06, a drugo mjesto potvrdio je u petoj seriji bacivši četiri centimetara dalje. Zlato je osvojio Talijan Giuseppe Campoccio s rezultatom 11.17, dok je bronca pripala poljskom atletičaru Michalu Glabu koji je bacio kuglu 9.57 metara.

Medalju je osvojio i Ogulinac Miljenko Vučić koji je u konkurenciji slabovidnih bacača kugle zauzeo treće mjesto s rezultatom 14.20, što je njegov najbolji rezultat sezone. Zlato je osvojio svjetski rekorder Ukrajinac Roman Danjliuk s rezultatom 15.34, a srebro Španjolac Kim Lopez Gonzalez s hicem od 14.80 metara.

Vučiću je to drugo odličje s europskih prvenstava nakon što je u lipnju 2016. bio drugi na EP-u u Grossetu. Na Svjetskom prvenstvu u Londonu 2017. godine bio je četvrti, dok je na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. bio šesti.

U utorak je nastupila i Jelena Vuković koja je u bacanju diska zauzela četvrto mjesto s rezultatom 18.79. Osvajačici brončane medalje na Paraolimpijskim igrama u Ateni 2004. do trećeg mjesta je nedostajalo nešto više od metra.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!