19:45 / 15.09.2020.

Autor: I.L./HRT/Hina

Čeko: Možda rekord oborim na idućem natjecanju

-

-

Foto: - / -

Prvak Hrvatske u skoku u dalj pobjednički skok je ostvario u trećoj seriji.
Mladi hrvatski atletičar Marko Čeko osvojio je prvo mjesto u skoku u dalj na 70. izdanju Hanžekovićevog memorijala s rezultatom 7.92 metara.

Aktualni hrvatski prvak na 100 i 200 m, te u skoku u dalj pobjednički skok je ostvario u trećoj seriji.

Drugi je bio naš Filip Pravdica sa 7.71, koliko je preskočio i trećeplasirani Srbin Lazar Anić.

- Sretan sam zbog pobjede, 7.92 m je dobar rezultat na Hanžeku. Atmosfera je bila odlična, premda stadion nije bio pun, rekao je 20-godišnji član kninskog kluba Sveti Ante.

Čeko je na nedavnom prvenstvu Hrvatske postao prvak na 100 i 200 metara te u skoku u dalj. Pritom s vrlo zapaženim rezultatima, pogotovo u dalju gdje je slavio sa 8.04 metara što je njegov osobni rekord.

Time je postao tek četvrti Hrvat kojemu je uspjelo preskočiti tu čarobnu granicu, a njegov je rezultat treći najuspješniji.

Hrvatski rekord drži Siniša Ergotić s 8.23 iz 2002., a dalje od Čeke skočio je još jedino Luka Aračić, 8.12 m 2001. Dužinu od 8 metara dohvatio je i Marko Prugovečki skočivši točno 8 metara prije osam godina.

- Mnogo toga se promijenilo nakon tog prvenstva. Novinari su me počeli zvati svaki dan. Bila je to za mene velika promjena, no polako se navikavam, kazao je sa smiješkom.

Otkrio je kako ne razmišlja previše o hrvatskom rekordu koji iznosi 8.23 metara.

- Idem polako, iz natjecanja u natjecanje. Možda rekord oborim na idućem natjecanju, možda za dvije godine, a možda nikada, poručio je. 
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!