17:39 / 18.02.2021.

Autor: T.D./Hina

Čehok primio atletičare

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Borna Filic / PIXSELL

Klaru Koščak, Rahelu Leščak i Roka Farkaša, mlade varaždinske atletičare koji su na prvenstvu Balkana do 20 godina osvojili četiri od pet hrvatskih medalja, u četvrtak je u Gradskoj vijećnici primio varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

Klara Koščak (16) prvakinja je Balkana do 20 godina na 60 metara s preponama, s rezultatom od 8,25 sekundi, što je novi rekord balkanskih prvenstava i hrvatski rekord do 20 godina te norma za seniorsko europsko dvoransko prvenstvo u poljskom Torunu. Bronce je osvojila u skoku u dalj te u štafeti 4x400 metara u kojoj je bila još jedna članica varaždinske Slobode, Rahela Leščak. Na balkanskom prvenstvu koje je održano u Sofiji Roko Farkaš bio je srebrni u skoku u dalj.

Klara Koščak, koja je nedavno proglašena i najboljom sportašicom Varaždina za 2020. godinu, kazala je da nije očekivala da će ostvariti normu i istrčati 8,25, što je treći rezultat svih vremena u Hrvatskoj.

- Očekivala sam one rezultate koje sam postizala, prvo oko 8,35, odnosno 8,33, ali jako sam se iznenadila kad sam istrčala 8,25. Nisam to očekivala, izjavila je Klara Koščak, najmlađa sudionica predstojećeg Europskog prvenstva s ispunjenom normom.

Klara trenutno ima najbolji rezultat u svijetu prema IAAF-ovim tablicama i u kategoriji do 18 i kategoriji do 20 godina.

Prije nastupa u Poljskoj u prvom tjednu ožujka, varaždinski atletičari sutra putuju u Tursku, u Istanbul, gdje će se održati seniorsko Prvenstvo Balkana.

- To je kvalitetno natjecanje i isto očekujemo dobre rezultate, kratko je najavila Koščak.

U Poljskoj završava dvoranska sezona gotova, a Koščak će se pripremati i za mlađejuniorsko Europsko prvenstvo na otvorenom u kolovozu.

- Tu očekujem nastup u višeboju, vjerojatno ne na preponama, možda čak i plasman među prve tri, kazala je Klara.

S mladim sportašima na prijemu kod gradonačelnika bili su predsjednik Atletskog kluba Sloboda Stjepan Smernjak i trener Patrik Koščak, koji su naglasili da klub ima iznimno talentiranu generaciju od koje se u budućnosti mogu očekivati odlični rezultati.

Gradonačelnik Čehok istaknuo je da se u Varaždinu ulaže u sportsku infrastrukturu i dobro radi s mladima, što dovodi i do vrhunskih rezultata.

- To su djeca od 16 godina koja postižu normu za seniorske rezultate. Od njih treba očekivati odlične rezultate i na seniorskim natjecanjima, rekao je Čehok podsjetivši da je za Europsko ekipno prvenstvo 2019. u Varaždinu rekonstruiran staza i uređen sam objekt što je osiguralo vrhunske uvjete za trening i natjecanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!