20:45 / 20.08.2021.

Autor: Zoran Kukilo/Sport/Dnevnik/IMS/HRT

Čeferin u Splitu: Sport je ljubav, jedinstvo i poštovanje

Aleksander Čeferin

Aleksander Čeferin

Foto: HTV / HRT

Na svečanosti u Splitu obilježava se 25. obljetnica Sportskih igara mladih na kojoj su gosti brojni uglednici iz svijeta sporta.

Sportske igre mladih u četvrt stoljeća izrasle su iz jednog malonogometnog turnira u splitskoj četvrti Brda do najmasovnije amaterske sportske manifestacije u Europi u kojoj je dosad sudjelovalo više od dva milijuna mladih.

Od samog početka Sportske igre mladih promoviraju bavljenje sportom, prijateljstvo i zajedništvo među mladim ljudima. Svih ovih godina Sportske igre mladih podržavaju brojna poznata lica iz svijeta sporta, politike i gospodarstva. Mnogi od njih su u Splitu, a među njima je i predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin, kao i poznata svjetska nogometna lica kao što su Zvonimir Boban, Predrag Mijatović ili Luis Figo.

- Sport povezuje, sport je ljubav, sport je jedinstvo, sport je poštovanje drugih ljudi i drugačijih ljudi, tako da dubok naklon Sportskim igrama mladih i dok ću ja biti predsjednik UEFA-e i predsjednik Uefine zaklade za djecu, pomagat ćemo u okviru svojih mogućnosti, izjavio je čelni čovjek krovne Europske nogometne organizacije Aleksander Čeferin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!