18:44 / 18.06.2020.

Autor: A.M./HRT

Capak sportašima: Do proljeća 2021. vjerojatan je kolektivni imunitet

Okrugli stol "Sportaši u vrijeme koronavirusa" u Zagrebu (Foto: Robert Anić/PIXSELL)

Okrugli stol "Sportaši u vrijeme koronavirusa" u Zagrebu (Foto: Robert Anić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U zagrebačkom hotelu Westin u organizaciji HOO-a održan je okrugli stol pod nazivom "Koronavirus i vrhunski sport".
U zagrebačkom hotelu Westin u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora  održan je okrugli stol pod nazivom "Koronavirus i vrhunski sport".
Brojnim vrhunskim sportašima, među kojima su bili i Sandra Perković te braća Sinković, obratio se, među ostalima, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dr. Krunoslav Capak, koji je poslao sljedeću poruku:

- Naša je prognoza da bismo do proljeća 2021. godine mogli doći ili do sigurnog populacijskog cjepiva ili do kolektivnog imuniteta, tako da vjerujem kako će se Olimpijske igre 2021. održati, kazao je Capak.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša pohvalio se pravovremenim reakcijama:

- Očito je da je kriza iza nas i da sport dobija mjesto kakvo je i prije imao. Hvala Zdravstvenoj komisiji HOO-a, koja je prva u Europi objavila upute sportašima kako se ponašati u vrijeme pandemije koronavirusa. Kao profesor strategije ponešto se razumijem u krizni menadžment i mogu reći da je to bilo najbolje upravljanje krizom koje sam dosad vidio, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!