20:05 / 04.10.2018.

Autor: A.M./Hina

Calgary, Stockholm i Cortina/Milano kandidati za ZOI 2026

Foto: Borna Filić/PIXSELL

Foto: Borna Filić/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Kanadski Calgary, švedski Stockholm i zajednička kandidatura talijanskih Milana i Cortine d'Ampezzo ostali su jedini kandidati za domaćina ZOI-ja 2026. godine.
Kanadski Calgary, švedski Stockholm i zajednička kandidatura talijanskih Milana i Cortine d'Ampezzo ostali su jedini kandidati za domaćina Zimskih olimpijskih igara 2026. godine, objavio je Međunarodni olimpijski odbor (MOO) na kongresu u Buenos Airesu. 
MOO je objavio kako je iz utrke ispao turski Erzurum, a preostali kandidati su zadovoljili sve uvjete koje je propisao MOO. Domaćin će biti izabran u rujnu sljedeće godine. 
Zanimljivo je da je za ZOI 2026 bilo zainteresirano puno europskih gradova i zimovališta, ali su mnogi poput švicarskog Siona i austrijskih Schladming/Graza otpali zbog propalih referenduma o podršci tamošnjih žitelja. O referendumu, koji se treba podržati 13. studenoga, ovisit će i kandidatura Calgarya, koji je već jednom, 1988. godine, organizirao ZOI.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!