Butići, najveća vaterpolska obitelj na svijetu

25.12.2021.

19:48

Autor: Mirta Šurjak/Dnevnik/IMS/HRT

Vaterpolska obitelj Butić

Vaterpolska obitelj Butić

Foto: Dnevnik / HRT

Zajedništvo, pomaganje, razumijevanje... sve to, među ostalim, Božić čini tako toplim blagdanom. Toplu, obiteljsku, a sportsku priču o vaterpolskoj obitelji Butić donosi Mirta Šurjak.

Nisu Smogovci nego Butići. Sedmero braće i sestara iz Splita. Svi odreda vaterpolisti i vaterpolistice: Jelena, Domina, Magdalena, Zvonimir, Domagoj, Krešimir i Ivana.


Četiri sestre i jedan brat igraju za splitski Jadran. Najstariji Krešimir i 19-godišnji Domagoj vaterpolisti su francuske Nice. 


- Prije tri godine sam otišao, ove godine sam Domagoja doveo. U istom smo klubu. Dobar je život u Nici, rekao je Krešimir.


Kako je to izgledalo kad se njih sedmero spremalo zajedno recimo za trening? 


- Nama je bilo to sve opušteno, ali mami je bilo jako stresno, priznala je Domina dodavši kako bi se ručnici nakon treninga sušili po cijeloj kući, ali i kod susjeda. 

Zanimljivo je bilo i na nedavno održanom finalu vaterpolskog Kupa u Zagrebu. Zvonimir je zabio u finalu protiv Juga dva gola, dok su Ivana, Domina, Magdalena i Jelena zabijale Mladosti u ženskom finalu. I ne samo to. Četiri sestre Butić pucale su i kaznene udarce u produžecima nakon neodlučenog rezultata. I na kraju, Jadranu su Butići donijeli trofej i u muškoj i u ženskoj kategoriji. 


- Prve su krenule dvije sestre, Ivana i Domina, i one su falile kazneni udarac. I onda od kad je krenula Bruna, Megi i ja smo bile sigurne i smirene ruke, rekla je Jelena. 


Petero u bazenu, a dvoje s roditeljima na tribinama. - Svi smo zajedno navijali s tribina. Pokazalo se uspješno, rekao je Domagoj. 


Zacijelo najveća vaterpolska obitelj na svijetu imat će danas i raskošan blagdanski stol. Božić je prigoda da se svi opet okupe. - Obavezno je ručak kod none, njoke i pašticada. To nam je neka obiteljska tradicija, rekla je Ivana.


Priča o Butićima jedna je od najljepših obiteljskih božićnih priča o solidarnosti, međusobnoj potpori i ljubavi, svim onim vrijednostima koje ovaj kršćanski blagdan predstavlja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!