21:21 / 21.12.2018.

Autor: Hina

Bušlje i Lončar podijelili naslov vaterpolista godine

Andro Bušlje (Goran Stanzl/PIXSELL)

Andro Bušlje (Goran Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hrvatski vaterpolski reprezentativci Andro Bušlje i Luka Lončar sakupili su u tradicionalnoj anketi Večernjeg lista jednaki broj bodova pa su na prigodnoj proslavi "Noć svjetskih prvaka".
Hrvatski vaterpolski reprezentativci Andro Bušlje i Luka Lončar sakupili su u tradicionalnoj anketi Večernjeg lista jednaki broj bodova pa su na prigodnoj proslavi "Noć svjetskih prvaka", održanoj u petak u Dubrovniku, branič grčkog Olympiakosa i sidraš dubrovačkog Jug CO proglašeni najboljim vaterpolistima Hrvatske u 2018.  godini.

Najbolje hrvatske vaterpoliste izabrao je žiri u 31. izboru zagrebačkog "Večernjeg lista" u kojem su bili: Mladen Rak (Dubrovnik), Neven Kovačević (Split), Vladimir Rajković (Zagreb), Veselin Đuho (Dubrovnik), Nikola Franković (Rijeka), Tino Vegar (Split) i Vedran Jerković (Zagreb).
Oni su  Bušlji i Lončaru dali po 37, od mogućih 49 bodova, treći je Loren Fatović iz Juga CO sa 25, četvrti Marko Bijač  (Pro Recco) sa 22, peto i šesto mjesto dijele Javier Garcia (Jug CO) i Josip Pavić (Olympiakos) sa po 18 bodova, sedmi je Maro Joković  (Jug CO)  sa 10, slijede Ivan Marcelić (Mladost) i Paulo Obradović  (Olympiakos) sa po 7, Ante Vukičević (Marseille) sa 6, Anđelo Šetka (Jadran ST) sa 5 i Lovre Miloš (Mladost) sa 4 boda. 
Po izboru žirija "Večernjeg lista" naj-momčad godine je: Bijač, Bušlje, Fatović, Obratović, Garcia, Joković i Lončar.
Tradicionalne nagrade Andri Bušlji i Luki Lončaru uručio je novinar Večernjeg lista Anton Filić.
Istodobno je nagradu za najbolju vaterpolisticu Hrvatske u izboru trenera ženskih ekipa i reprezentativnih trenera izabrana drugu godinu za redom članica  zagrebačke Mladosti Petra Bukić.
Proslava "Noći svjetskih prvaka" održana je u dubrovačkom hotelu Valamar Lacroma uoči odigravanja završnice vaterpolskog Kupa, a nazočnost velikog broja igrača i uglednika iskorištena je i za dodjelu "Trofeja HVS-a", kojeg je za dugogodišnji rad u vaterpolu dobio Bojan Krvavica iz Šibenika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!