09:55 / 27.11.2019.

Autor: I.L.K./Hina

Bušlje i Joković nominirani za titulu najboljeg na svijetu

Andro Bušlje (Slavko Midzor/PIXSELL)

Andro Bušlje (Slavko Midzor/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U stručnom je žiriju osam hrvatskih predstavnika.
Dvojica hrvatskih vaterpolista Andro Bušlje i Maro Joković nominirani su za titulu Total Waterpolo Player 2019. u organizaciji istoimenog vaterpolo portala.

Nakon što je Sandro Sukno 2017. godine postao prvi Hrvat s titulom Total Player, a Luka Lončar dvije godine zaredom ponio titulu najboljeg centra na svijetu, hrvatski vaterpolisti ponovno imaju priliku za najviše individualno priznanje u vaterpolu.

U izboru najboljih, uz glasove struke - a u stručnom je žiriju osam hrvatskih predstavnika - presudni mogu biti i glasovi navijača koji svoj glas mogu dati na službenoj stranici Total Waterpolo Player 2019 do 30. studenoga, dok će se proglašenje pobjednika održati 16. prosinca 2019.

Među 78 predstavnika stručnog žirija iz 18 zemalja su uz izbornike muške i ženske reprezentacije, Ivicu Tucka i Marija Ćaletu, i treneri Zoran Bajić (HAVK Mladost), Ivan Asić (VK Jadran Split), Elvis Fatović (izbornik Australije), Dean Bauer (Sportske novosti), portal dance.hr te Sandro Sukno (Total Player 2017) koji se prošle sezone nakon umirovljenja priključio stožeru naše reprezentacije.

Prošlogodišnji pobjednici su bivši igrač dubrovačkog Juga Felipe Perrone i Ruskinja Ekatarina Prokofjeva.

Nagrada Total Waterpolo Player Award inicijativa je potekla iz vaterpolo zajednice u želji za popularizacijom sporta i unapređenju sportskog duha među različitim zemljama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!