Budimpešta kao zagrijavanje za spektakl u zagrebačkoj Areni

07.07.2022.

13:15

Autor: K.L./Hina

Arhiva: Barbara Matić

Arhiva: Barbara Matić

Foto: Hrvatski judo savez / Press

Nešto više od godinu dana kako je osvojila naslov svjetske prvakinje u Budimpešti, hrvatska džudašica Barbara Matić se vraća na "mjesto zločina", gdje će od 8. do 10. srpnja tražiti natjecateljski ritam uoči Grand Prixa u Zagrebu sljedećeg tjedna.

Nakon uspješnih Mediteranskih igara, na kojima je hrvatski džudo osvojio jedno srebro i dvije bronce, slijedi nastavak najjačih džudaških turnira, iz serije IJF World Toura. Prvi na rasporedu je Grand Slam Budimpešta (8. do 10. srpnja), a zatim slijedi Grand Prix Zagreb (15. do 17. srpnja).

Međunarodna džudo federacija (IJF) Zagreb najavljuje kao posljednju stanicu IJF World Toura prije Svjetskog prvenstva, koje se održava u listopadu u Uzbekistanu. Za nadolazeće nastupe hrvatski judaši se pripremaju u Delnicama.

- Završne pripreme teku dobro, nema nikakvih ozljeda i nadamo se najboljem u Budimpešti, a zatim i na domaćem terenu u Zagrebu, kazala je svjetska prvakinja Matić koja je prije Delnica odradila olimpijski trening kamp u Poreču.

U Budimpešti će, uz Barbaru, nastupiti još tri hrvatska imena.

Prva na tatami, u petak 8. srpnja, izlazi Tihea Topolovec (do 57 kg). Barbara Matić nastupa u subotu 9. srpnja, a u nedjelju 10. srpnja Hrvatsku predstavljaju Tina Radić (preko 78 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg).Džudaški spektakl održava se u Areni Zagreb, od petka 15. srpnja do nedjelje 17. srpnja, a veliki je interes za zagrebački Grand Prix, s 561 prijavljen natjecateljem iz 72 države. Naš džudo će predstavljati 17 imena, uključujući svjetsku prvakinju Barbaru Matić te sve tri medaljašice s Mediteranskih igara u Alžiru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!