Brončana Mostarka najbolja juniorska plivačica Europe

23.12.2021.

17:09

Autor: I.L./HRT/Hina

Lana Pudar

Lana Pudar

Foto: Armin Durgut / PIXSELL

Petnaestogodišnja plivačica iz Mostara Lana Pudar je najbolja juniorska plivačica u Europi, objavio je portal Swimrankings nakon što je na netom završenom Svjetskom prvenstvu u plivanju u Abu Dhabiju osvojila brončanu medalju za Bosnu i Hercegovinu.

Po prikupljenim podacima iz Europske plivačke federacije (LEN) i baze rezultata i poretka nacionalnih plivačkih saveza mlada, Mostarka se našla na prvome mjestu juniorki i među kremom europskog plivanja. Lana Pudar je po tim podacima i najbolja juniorska plivačica Europe na 100 i 200 m delfin, te europska juniorska rekorderka, dok je druga na 50 m delfin.


U seniorskoj konkurenciji u 2021. godini ima šesto vrijeme na 100 m delfin, ali i broncu sa Svjetskog kupa i četvrto vrijeme na 200 m delfin. 


Ova petnaestogodišnjakinja je na upravo završenom Svjetskom prvenstvu u plivanju u Abu Dhabiju osvojila brončanu medalju na 200 m delfin. To je ujedno prva medalja koju je ostvario jedan natjecatelj u plivanju za Bosnu i Hercegovinu. 


Uspjeh kojega je postigla mostarska plivačica utoliko je veći kada se zna da Mostar nema velikog bazena u kojemu bi ona mogla plivati i pripremati za velike nastupe. 


Tijekom večeri u Mostaru će se brončanoj sa Svjetskog prvenstva u plivanju upriličiti svečani doček. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!