19:18 / 06.10.2020.

Autor: Kristina Štrbac/Sport/TVD2

Brončana braća Fantela: Malo je falilo i za zlato

Screenshot HRT

Screenshot HRT

Foto: - / HRT

Medalja brončanog sjaja s braćom Fantela stigla je u Zadar. Ovo je njihova druga zajednička velika medalja.
Medalja brončanog sjaja s braćom Fantela stigla je u Zadar. Ovo je njihova druga zajednička velika medalja.

- Prvenstvo je bilo odlično, bilo je zanimljivo. Od šest dana jedrenja četiri smo odjedrili, 12 plovova, malo je falilo i za zlato, ali nećemo gledati medalji u zube, veseli i sretni smo se vratili kući, rekao je Šime Fantela.

A bilo je dramatično. U subotu u devetom plovu Fantele su stvorili veliku prednost, no natjecanje je zbog problematičnih uvjeta prekinuto. Prilikom ponavljanja plova u nedjelju, braća su diskvalificirana zbog preuranjenog starta. Iako su pali na sedmo mjesto, uspjeli su naposljetku izboriti medalju.

- Naša prvenstva su duga, šest dana se jedri, po tri plova svaki dan tako da možeš ući odlično u regatu, biti vodeći 3, 4 dana i jedan dan te može koštati da završiš deseti. Tako da nema nikakvog opuštanja, od početka do kraja moraš biti fokusiran i jedriti najbolje što znaš, kaže Mihovil Fantela.

Iako tek tri godine jedre zajedno, braća su u kratko vrijeme osvojila dvije velike medalje. Nakon kratkog odmora kreću za Portugal na pripreme za Olimpijske igre u Tokiju 2021., u potrazi za oceanskim uvjetima.

- A Portugal odgovara najviše tome, uz same uvjete na moru, flota će nam biti tamo, opet će se preseliti naša karavana 49era u Portugal, rekao je Šime Fantela.

Zapažen rezultat u Austriji je ostvarila i hrvatska ženska ekipa. Enia Ninčević i Michaela de Micheli Vitturi osvojile su osmo mjesto.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!