Britanska zvijezda nakon šokantnog poraza razmišlja o kraju karijere

03.05.2022.

09:19

Autor: K.L./Hina

Mo Farah

Mo Farah

Foto: keith Larby / Shutterstock.com

Britanska atletska zvijezda Mo Farah nakon šokantnog poraza na utrci Vitality London na 10.000 metara, koja se trčala ulicama britanske prijestolnice, izjavio je da ozbiljno razmišlja o okončanju karijere.

Četverostruki olimpijski pobjednik, koji je osvojio zlata na 5.000 i 10.000 metara na OI u Londonu i Rio de Janeiru, izgubio je od malo poznatog britanskog atletičara Ellisa Crossa, za kojim je zaostao četiri sekunde.

To je bila prva utrka za 39-godišnjeg Faraha nakon prošlogodišnjeg lipnja, kada se nije uspio plasirati na OI u Tokiju.

- Izgleda da je došlo vrijeme da da suočim sa činjenicom da je došao kraj moje karijere na najvećim natjecanjima. Pokušavam biti potpuno iskren s vama i mislim da je to to. Tijelo mora biti spremno za napore, a ja nisam više mlad i imam puno posla s tim da dođem u formu, izjavio nakon utrke Farah.

On je dodao da još ni prekrižio nastup na ovogodišnjim igrama Commonwealtha i europskom prvenstvu, ali da sigurno neće nastupiti na svjetskom prvenstvu u srpnju. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!