Brat i sestra Ravenščak ovog vikenda na natjecanju u Austriji

15.03.2023.

10:49

Autor: HRT

Dora i Martin Ravenščak

Dora i Martin Ravenščak

Foto: - / HRT

Martin i Dora Ravenščak u pohodu su na nove sjajne trkačke rezultate. Austrijsko rally natjecanje Rebenland Rallye jedna je od nekoliko etapa koje im prethode prije sudjelovanja na ovogodišnjoj utrci WRC Croatia Rally.

Mladi rally tandem, brat i sestra Martin i Dora Ravenščak ovog vikenda otputovat će na veliko austrijsko rally natjecanje Rebenland Rallye. Natjecanje ove godine obilježava 10 godina postojanja, a održava se u pokrajini Štajerska na granici sa Slovenijom. Ovogodišnji jubilarni rally boduje se kao druga runda austrijskog nacionalnog rally prvenstva i FIA Srednjoeuropskog rally prvenstva. Utrku u Austriji karakterizira prekrasno okruženje južnoštajerske vinske ceste koju karakteriziraju munjevite i zavojite dionice. 

 

- Jako se veselimo natjecanju. Uoči natjecanja ćemo ići i na test u Sloveniju gdje ćemo se još malo pripremati za nastup na asfaltu. Od studenog nismo vozili utrku na asfaltu već isključivo na makadamu, tako da nam je ova priprema zaista potrebna i super će nam doći kako bi se još bolje pripremili i kako bi bili još sigurniji za nastup u Austriji, otkrio je Martin.


Za brata i sestru Ravenščak utrka u Austriji je savršena uvertira za veliko WRC Croatia Rally natjecanje. Za njih i njihovog oca Krešimira to natjecanje nije nepoznanica. Svake godine članovi obitelji ostvare značajne i zapažene rezultate. Prije dvije godine njihov otac Krešimir je ostvario najbolji hrvatski rezultat natjecanja a prošle godine sličan uspjeh je ponovio i Martin koji se u ukupnom redoslijedu našao uz brojna svjetska imena na visokom 37. mjestu.

 

- Prije samog WRC natjecanja imamo tri utrke, tako da vjerujem da ćemo se zaista jako dobro pripremiti. Plan je da uz brzinske testove imamo i redovite treninge van vozila. Bez obzira jesmo li u vozilu, gotovo svaki dan imamo neki oblik fizičke i kondicijske pripreme. Nama je veoma drago i to da na natjecanjima sudjelujemo kao obitelj jer se zajedno možemo i psihički pripremiti za zahtjevne uvjete koji nas očekuju na utrkama, rekla je Dora.

Ravenščak team

Ravenščak team

Foto: - / HRT

WRC Croatia Rally održat će se od 20.4. do 23.4. na cestama Varaždinske, Krapinsko-zagorske Zagrebačke, Karlovačke i Primorsko-goranske županije, dok će u Zagrebu sve započeti i završiti s ceremonijalnim startom i ciljnom rampom. Hrvatsko natjecanje je zanimljivo zbog izazovnih uvjeta cesta i promjenjivog držanja asfalta. Ukupna dužina dionica kroz Hrvatsku iznosi 1650 kilometara s 301 kilometrom brzinskih ispita.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!