10:13 / 22.04.2020.

Autor: A.M./Hina

Braća Sinković ipak će imati natjecanje, EP pomaknuto na listopad

Braća Sinković (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Braća Sinković (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Međunarodna veslačka federacija (FISA), Europski veslački odbor (ERB) i Organizacijski odbor natjecanja donijeli su odluku da se Europsko prvenstvo u veslanju održi od 9. do 11. listopada.
Međunarodna veslačka federacija (FISA), Europski veslački odbor (ERB) i Organizacijski odbor natjecanja donijeli su odluku da se Europsko prvenstvo u veslanju održi od 9. do 11. listopada ove godine u poljskom Poznanu.
EP se prvotno trebalo održati od 5. do 7. lipnja, međutim natjecanje je odgođeno zbog pandemije koronavirusa.
Nakon savjetovanja s ključnim dionicima, uključujući i ankete s federacijama članicama, donijeta je odluka o novom terminu.
- Napokon su donijeli odluku za Europsko prvenstvo i nakon dugo vremena, otkad su svi događaji otkazani imamo neki datum za koji se možemo pripremati pa nam se u tom smislu život vraća u normalu, kazao je Valent Sinković.
- Sad ćemo napraviti plan i program s trenerom Bralićem da se pripremimo za to EP i mislim da će nam to jako dobro doći jer ćemo imati za nešto trenirati cijelo ljeto što će nam u konačnici pomoći i za Olimpijske igre. Sada s nestrpljenjem čekamo da krenemo na vodu i nadamo se da ćemo uskoro moći veslati, dodao je.
Njegov brat Martin je kazao kako su strahovali kako će ove sezone ostati bez ijednog velikog natjecanja.
- Bojali smo se da bi ove sezone mogli ostati bez ijednog velikog natjecanja, ali imat ćemo EP i to nas jako veseli.  Do sada smo trenirali jako dobro, održavali smo formu, nismo znali za što se spremamo, sada barem to znamo, rekao je Martin dodavši: - Jedva se čekamo vratiti na vodu, nadamo se kroz par dana da ćemo dobiti odobrenje i da ćemo se vratiti na Jarun. Želja je krenuti veslati, raditi kilometre za EP i tamo se pokazati u najboljem svjetlu.
Europski veslački odbor i Organizacijski odbor odredili su 31. srpnja 2020. kao rok za konačnu odluku o natjecanju. Također, će u suradnji s Međunarodnom veslačkom organizacijom nastaviti pratiti najnovije informacije i smjernice Svjetske zdravstvene organizacije i odgovarajućih državnih tijela.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!