10:14 / 02.06.2019.

Autor: HRT/Hina

Braća Sinković europski prvaci

-

-

Foto: - / -

Braća Martin i Valent Sinković osvojili su prvo mjesto u dvojcu bez kormilara na Europskom prvenstvu koje se održava u Luzernu.
Braća Martin i Valent Sinković osvojili su zlatnu medalju u dvojcu bez kormilara na Europskom veslačkom prvenstvu u švicarskom Luzernu.  Zlatni Sinkovići: Ove godine smo najviše naučili iz poraza

Braća Sinković su na dominantan način obranili naslov europskih prvaka, a ukupno sada imaju četiri zlata sa europskih prvenstava. Sinkovići su krenuli jako i već na 500 metara su imali više od dvije sekunde prednosti, a na pola staze su i povećali svoje vodstvo. Dokraja su Zagrepčani mirno kontrolirali utrku i prvi prošli ciljem u vremenu od 6:22.460 minuta ispred Rumunja Mariusa Vasilisa Cozmiuca i Cipriana Tudose. (6.24.530) i Španjolaca Jaimea Canaleja Pazosa i Javiera Garcije Ordoneza (6:26.310).
Luka Radonić je u finalu lakih samaca zauzeo četvrto mjesto s vremenom od 7:06.490 minuta. Prvak je Mađar Galambos, a Luka je za trećeplasiranim Talijanom Gorettijem zaostao više od četiri sekunde.

-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!