Braća Lončarić u C finalu

22.09.2022.

18:25

Autor: I.Ž.K./HRT

Patrik i Anton Lončarić

Patrik i Anton Lončarić

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Na Svjetskom prvenstvu u veslanju koje se održava u češkim Račicama hrvatski veslači Patrik i Anton Lončarić izborili su nastup u C finalu. 

Braća Lončarić u u C/D polufinalnoj utrci zauzela su prvo mjesto s vremenom 6:52.84, druga je bila posada Hong Konga s vremenom 6:54.50, dok su treći bili Mađari sa 7:05.33.

U drugoj polufinaloj C/D utrci svoje mjesto u C finalu izborile su posade Nizozemske, Slovenije i Švicarske.

- Uvjerljiva i sigurna pobjeda, vodili smo od početka do kraja i nismo imali nikakve velike prijetnje. Hong Kong se potrudio stići nas, ali nismo se dali i odradili smo to kako treba do samog kraja, rekao je Patrik Lončarić.

- Sada nam slijedi finale C, još jedna utrka za učenje. Kao što smo rekli, došli smo ovdje napredovati i učiti se veslati na velikim natjecanjima. Ovo je ipak naše prvo seniorsko svjetsko prvenstvo, teška je bila konkurencija, ekipe su dobre, ali mi smo tu došli natjecati se i steći iskustvo za budućnost, rekao je Anton Lončarić.

Finale C na rasporedu je u subotu u 10:32 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!