Braća Fantela u novom ciklusu priprema

22.03.2023.

11:35

Autor: M.Š./Hina/HRT

Šime i Mihovil Fantela

Šime i Mihovil Fantela

Foto: Huang Zongzhi / XINHUA

Šime i Mihovil Fantela u procesu su priprema za novu natjecateljsku sezonu. Zimski dio odradili su na domaćem terenu u zadarskom kanalu, da bi krajem siječnja krenuli na put.

- Prvo smo otišli na Lanzarote na Kanarsko otočje, gdje je bila prva bitnija pripremna regata. Okupile su se gotovo sve najjače posade svijeta, osim Novozelanđana i možda Francuza. Odradili smo 10 dana dobrih treninga, zaključno sa pripremnom regatom koju smo završili četvrti. Uskoro putujemo za Mallorcu, gdje ćemo nastupiti na tradicionalnom Trofeju Princeze Sofije i to će biti još jedan odličan ispit u ovoj fazi sezone, kaže Šime.

Otkrio nam je stariji brat Fantela i jednu novost.

- Dogovorili smo suradnju sa španjolskom posadom i ako sve bude kako treba oni će biti naši sparing partneri do Olimpijskih igara. Riječ je o momcima koji su prošle godine osvojili europsko zlato i svjetsko srebro, odlična su posada koja će nam kroz treninge sigurno pomoći da se podignemo na višu razinu.

Nakon kratkog odmora u obiteljskom okruženju, ovaj tjedan Šime i Mihovil kreću u novi ciklus priprema.

- Nekoliko treninga ćemo ponovno odraditi na domaćem terenu, a 26.03. letimo za Mallorcu. Tamo ćemo se postepeno prebaciti u regatni mod, a 04.04. počinje naše jedrenje na Trofeju Princeze Sofije.

Predolimpijska godina je, naravno, već do kraja isplanirana.

- Očekuje nas sedam, osam regata, a jedna od najvažnijih je test event u Marseilleu početkom srpnja, na istom mjestu gdje će se održati olimpijska regata sljedeće godine. Slijedi Svjetsko prvenstvo u Den Haagu početkom kolovoza, gdje se dijele prve vize za Igre, dok je Europsko prvenstvo na rasporedu tek u studenom, tako da će ovo biti dosta duga godina.

Motivacije kod braće Fantela nikada ne nedostaje.

- Mogu reći da smo motivirani skoro i više nego prije. Posebno nas veseli suradnja sa Španjolcima, jer guramo jedne druge naprijed. Razina rada i profesionalnosti u obje momčadi je vrlo visoka i puni elana i motiva ulazimo u novu sezonu – zaključio je Šime. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!